Başkan Toltar’dan, Aşure Günü mesajı

Başkan Toltar’dan, Aşure Günü mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2016 Salı 16:09
 Başkan Toltar’dan, Aşure Günü mesajı
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Aşure Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. "Muharrem ayının 10'u, Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin'in ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarihtir. 

Her müminin yüreğini burkan bu acı, dünyanın neresinde olursa olsun, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-i Ekrem'e, ashabına ve ehl-i beyt-e muhabbet besleyen her müslümanın ortak acısıdır.

Şurası iyi bilinmelidir ki, Kerbela hadisesinde Hz.Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Peygamber efendimizin yoludur. Hz. Hüseyin kuşkusuz bu yolda şahadetiyle zalimlere üstün gelmiştir. 

Kerbela'yı doğru anlamak için bize düşen vazifelerden biri de Kerbela'dan bir ayrılık-gayrılık değil bir birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela'yı anlamak Hüseyin'ce yaşamaktır. Unutmayalım ki tarihimiz birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda yazdığımız nice zaferlerle doludur.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam âleminin Aşure Günü'nü yâd ediyor, cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin'in şahsında İslam ve vatan uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize yüce Rabbimiz'den rahmet diliyorum. 
Son Güncelleme: 11.10.2016 23:21
Anahtar Kelimeler:
Kaspersky
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37