Başkan Toltar'dan İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı

Başkan Toltar'dan İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mart 2018 Pazartesi 11:17
   Başkan Toltar'dan İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı


Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toltar, tam bağımsızlığa inanmış bir vatan şairi olan Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metni olduğunu aktardı.

İstiklal Marşı'nın anlamına vakıf olabilmek için öncelikle Ersoy’u çok iyi anlamak gerektiğinin altını çizen Başkan Ali Toltar, Mehmet Akif Ersoy’un ülkenin istiklali için verilen büyük direnişe gönüllü olarak katıldığını, milli mücadele ruhunun canlı tutulmasına destek verdiğini belirtti.

Toltar, "Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı içinde taşıdığı iman ve vatan sevgisi ile kaleme almış ve Anadolu'yu vatan kılan ruhu marşımıza yansıtmıştır. Millet olarak bizde bağımsızlığımızın sembolü olan marşımızı benliğimize işlemiş bulunmaktayız. İstiklal Marşımız, Türkiye’nin her bir köşesinde bu milletin, bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi dünyaya ilan edilmiş bir nişane metnidir. 

Merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyorum. Bu duydu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97'inci yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor. Ayrıca Afrin operasyonunda canını feda eden tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.  


Son Güncelleme: 12.03.2018 11:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37