Başkan Toltar'dan Kömürcüler OSB açıklaması

Başkan Toltar'dan Kömürcüler OSB açıklaması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Temmuz 2018 Perşembe 12:04
  Başkan Toltar'dan Kömürcüler OSB açıklaması


Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kömürcüler OSB'nin verdiği çevre kirliliği ile alakalı açıklama yaptı.

Belediye olarak yetkilerinin kısıtlı olmasına rağmen, yetkileri dahilinde her türlü çevre kirliliğine karşı tüm imkanları seferber edeceklerini belirten Başkan Toltar şunları söyledi:

14.07.2018 Cumartesi günü, ilçemiz sınırlarında bulunan Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi bölgesine ait arıtma tesisi, aniden bastıran şiddetli yağmur yüküne cevap verememiş, neticesinde yağmur suları arıtma sisteminden taşarak ilçemiz Tavşancıl sahil parkından denize ulaşmıştır.

Belediyemiz Çevre Denetim ekipleri deşarjın bulunduğu noktadan derhal görüntü alarak tespit çalışması yapmış,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne aktarmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü şikâyete konu olan noktaya ulaşarak numuneler alınmıştır. Yapılan çalışma sonucu adı geçen Organize Sanayi bölgesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 58.351 TL’ İdari yaptırım cezası uygulanmış ve gerekli uyarılar yapılmıştır.

Yetkililer ile yapılan görüşmeler netecisende benzer hadiselerin oluşmaması içi yedek havuzların projelendirmesinin yapıldığı en kısa zamanda faaliyete geçirileceği belirtilmiştir.

YETKİLERİMİZ SINIRLI

Dilovası Belediyesi olarak Çevre denetimi yetkilerimiz sınırlı ve yetkilerimiz dahilinde, çevresel her türlü kirliliğin ekiplerimizce takibinin 24 saat esasi ile yapıldığını belirtir, daha yaşanabilir bir Dilovası için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 


Son Güncelleme: 19.07.2018 12:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37