Başkanları perişan eden ziyaretler

Başkanları perişan eden ziyaretler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Nisan 2019 Cuma 13:50
Başkanları perişan eden ziyaretler

 


Bizim
memlekette seçim öncesi ya da yapılacak herhangi bir nakil öncesi o yerleşim merkezinde ya da tayini çıkan bürokratın görev yaptığı kurumda işler olabildiğince yavaşlar, durma noktasına gelir. 

Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin herhangi bir yerleşim merkezinden başka bir noktaya tayin olan bürokrat haberi alır almaz yaptığı program çerçevesinde al plaket ver plaket dönemi ile birlikte ‘Siz buradan gidiyorsunuz artık buraya hizmet gelmez’ şeklindeki ne işe yaradığı bilinmeyen serzenişler başlar ve gereksiz veda gezileri ilgili bürokrat, kentten ayrılıncaya kadar devam eder.

İlgili bürokratın gitmesi ile başlayan sıkıntı gidenin yerine gelen bürokratın makama oturması ile başlayan ‘Hoş geldiniz. Sizden önceki bürokrat gününü gün etmekten medya kuruluşlarında fotoğraf vermekten başka hiçbir şey yapmadı. Sizinle birlikte kurum şaha kalkacak’ diye vıcık vıcık yağ kokan ziyaretleri aylarca devam eder ve bir türlü bitmek, tükenmek bilmez.

Türkiye bu tür hoş geldin-güle güle şeklindeki törenleri en üst noktada yerel seçim öncesi ve sonrası yaşar. Görevde iken yeni seçimde tekrar aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı, yeni adayın kamuoyuna ilan edilmesi ile birlikte artık başkanlık görevinin fiilen bittiğinin farkına vardığından, ‘Yapacak bir iş kalmadı bari kent protokolüne ve STK’lara veda ziyareti yapayım, gün geçsin’ diye yollara düşer ve görevi yeni başkan devredinceye kadar dolaşır durur.
31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin üzerinden nerede ise 2 hafta geçti.  Seçimini kazanan belediye başkanlarının çok önemli bir bölümü seçim kurullarından mazbatalarını aldıktan sonra, belediyenin girişinde kendilerini bekleyen başkandan görevi devralıp uğrunda çok büyük mücadele verdikleri koltuklarına oturdular.

Belediye başkanının görevi devralıp koltuğa oturdukları netleşir netleşmez yıllar yılı değişmeyen ziyaretçi kuyrukları da anında kapı önlerinde birikmeye, belediye başkanlarına sarılmak, beraber fotoğraf vermek adına son derece önemli mücadeleler verilmeye başlandı.

Sabah erken saatlerden, gece yarılarına kadar ardı arkası kesilmeden devam eden bu ziyaretlerin ne kadar süreceğini, nerede duracağını an itibarı ile biz bilmiyoruz, bilen de yok. Büyük belediye, küçük belediye ayırımı yapılmadan dalga dalga gelen bu ziyaretçiler sayesinde belediyeler pert olmuş durumda.

Önceki gün seçimi kazanan bir belediye başkanını arayıp ‘Ne var ne yok durumun nasıl? Maşallah epey ziyaretçin var, insanın sevilmesi çok güzel bir duygu’ der demez belediye başkanı, ‘Abi ne mutluluğu prostat olmaktan korkuyorum. Gün boyu devam eden ziyaretler dolayısı ile bırak makam odasından çıkmayı, oturduğumuz koltuktan çıkamıyoruz. Gelen misafirler ile birlikte içtiğimiz çaylardan dolayı tuvalete gitmeye vakit bulamıyoruz. Sıka sıka bir hal olduk vallahi kısa zamanda prostat olacağımdan korkuyorum’ diyerek içerisinde bulunduğu psikolojiyi bir çırpıda anlattı.

Anlatmaya çalıştığımız bu zor durum Edirne’den, Kars’a kadar var olan bütün belediyelerde yaşanıyor. Bu karmaşa sırasında başkan yardımcılığı ve diğer birimlere yapılan atamaları görünce ister istemez, ‘Helal olsun belediye başkanına bir taraftan gelen yüzlerce ziyaretçi ile cebelleşiyor o arada da fırsat buldukça atama ve diğer hizmetlere imza atıyor’ demek durumunda kalıyoruz.

Bundan önceki yani 2014 yılında yapılan yerel seçimden sonra hatırlıyoruz, bir belediye başkanına yapılan ziyaretler tam 6 ay sürmüştü. Düşünebiliyor musunuz tam 6 ay bölgenin belediye başkanı kendisini ziyaret eden kitlelere hoş geldiniz-güle güle demek zorunda kalıyor, tam bir felaket.

Biz bu konu ile ilgili ne yazarsak yazalım biliyoruz ki ziyaretler ve ziyaretçiler noktasında hiçbir değişiklik yaşanmayacak. Hayatının bir bölümünde mutlaka belediye ile işi olduğunu düşünen yurdum insanı o an geldiğinde belediye başkanına ‘Ben de size hayırlı olsun ziyaretine gelmiştim’ diyebilmek adına aslında kendisinin de son derece  gereksiz gördüğü bu ziyareti yapmak zorunda kalıyor.

Temennimiz artık belediye başkanlarına illallah dedirten, bu sonu gelmeyen ve hiçbir işe yaramayan ziyaretlerin sona ermesi. Zira belediye başkanlarının seçim öncesi söz verdikleri projeleri hayata geçirebilmek adına önce bir nefes alma, sonra da sahada olma gibi bir ihtiyaç var.
Son Güncelleme: 12.04.2019 13:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37