Betonlaşmaya izin verilmeyecek

İmar müdürleri bu toplantıda buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Şubat 2016 Salı 12:36
Betonlaşmaya izin verilmeyecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen, ilçe belediyelerin katılımıyla da, Uygulama İmar Planı Plan Notlarının değerlendirildiği ve imar uygulamalarında bütünlük sağlanmasını hedeflenen bir toplantı gerçekleştirildi.

Birliktelik öncesi ilçe belediyelerinden gelen imar müdürlerine ve çalışanlarına bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerle birlikte bu kente mühür vuruyoruz. Çevresi, ulaşımı, mimarisi ve yaşama dair her yönüyle bu şehir sizden bir parça gibi olacak. Güzellikleri olan bir kent oluşturmak hepimizin görevidir” dedi.
 
HER YAPTIĞIMIZ İŞ BİR SANATÇI EDASI ŞEKLİNDE OLMALIDIR
İlçe Belediyeleri'nin imar uygulamalarında birlik sağlanması, bürokrasinin azaltılması, mevzuatın vatandaş lehine yorumlanması hususunda Belediyelerin karşılaştıkları problemlere çözümler üretilen toplantıya tüm ilçe belediyelerinin imar personelleri tam kadro katılarak yoğun ilgi gösterdi toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “"Artık şehrimizin bir planı var. Teknik olarak vereceğiniz kararlarda mütalaa ederek sonuca varmanız yerinde olacaktır. Özellikle arazi üzerine yerleştirilecek binaların çevreye uygun olmasına dikkat etmenizi istiyorum.
Vatandaşımızın işini bekletmeyeceğiz ve duasını alacağız. Her yaptığınız iş bir sanatçı edası ve eseri gibi olmalıdır. İlçe Belediye Başkanlarımızla birlikte şehrin gelişimine hep birlikte katkı sağlayacağız"” şeklinde konuştu.
 
KENTİMİZİN BETONLAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kentimizde gerçekleştirilen yapılaşmanın betonlaşma şeklinde olmasına izin verilmemesini de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Gelecekte çocuklarımız bizlere Allah razı olsun ne güzel bir şehir bırakmışlar demelerini istiyoruz. İlçelerimizde yeşil alanlara sahip çıkalım.

Kocaeli göç alan bir kenttir. İlimize gelen her aile konutu ile gelmektedir. Nüfusumuz her geçen gün artmaktadır. Bu durumu göz önünde tutarak çalışmalarımıza yön vermeliyiz. Yapılan binaların mezar gibi olmamasına ve ürkütmemesine de dikkat etmeliyiz. Binalar insanımızı kucaklamalıdır. Görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 
GENİŞ BİR KATILIM VARDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve İmar İşleri Şube Müdürü Mustafa Gökhan Baykan’ın da yer aldığı programda, ilçe Belediyelerinin İmar Müdürleriyle birlikte imar servislerinde görev yapan teknik personellerle geniş bir katılım sağlandı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümü, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ’ün konuşmasıyla başlayıp, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler'in 'Plan Notları' sunumuyla devam etti. Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın ilçe belediyelerinden gelen soruları cevaplamasıyla da tamamlandı. 
Son Güncelleme: 09.02.2016 17:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37