Binali Yıldırım: Sadakat-vefa

Binali Yıldırım: Sadakat-vefa

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Aralık 2018 Pazar 20:35
 Binali Yıldırım: Sadakat-vefa


Türkiye
Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, tarafsız, olaylara ön yargısız bakan herhangi bir vatandaşımıza "Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı gelmiş geçmiş devlet adamları içerisinde en başarılı bakanlardan birisinin ismini söyleyebilir misiniz ?"  şeklinde bir soru yöneltilse cevap anında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacaktır.

Siyasete daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmete 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan, sonrasında da 03 Kasım 2002 tarihinde iktidara gelen AK Parti hükümetinde dillere destan bir şekilde Ulaştırma Bakanlığı yapan Binali Yıldırım, bilindiği gibi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.

Bütün bu özelliklerinin yanında biz çok uzun yıllardır Binali Yıldırım’ı sadakat ve fedakarlık çerçevesi içerisinde değerlendiriyoruz. Siyasetin bu kadar acımasız bir şekilde yapıldığı, en yakın arkadaşların bile birbirlerini siyaset uğruna anında satışa getirdiği bir iklimde Binali Yıldırım’ın nerede ise 25 yıldır her hal ve şartta Tayyip Erdoğan’ın yanında durması yol arkadaşlığı açısından da örnek teşkil edecek bir harekettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gün geldi Binali Yıldırım’ı Ulaştırma Bakanlığı’nda değerlendirdi, gün geldi Yıldırım’ın siyaseten bütün kazanımları bir tarafa bırakıp "Git AK Parti’nin İzmir Belediye Başkan Adayı ol" dedi, Binali Yıldırım’da Türkiye’nin en büyük kurumlarının başında gelen Ulaştırma Bakanlığı’nı bırakıp 20 kişi ile birlikte sessiz sedasız bir şekilde İzmir Havaalanı’na inmekten imtina etmedi.

Aradan bir dönem geçti, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak partisinin genel başkanlığından istifa etmesi üzerine herkes Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ın getirileceğini beklerken  Erdoğan, "Yeni genel başkan ve başbakan Ahmet Davutoğlu’dur" dediği andan itibaren Davutoğlu’nu ilk tebrik eden isimlerin başında yine Binali Yıldırım geliyordu.

Zaman içerisinde Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık görevini tam olarak yerine getirmekten uzak olduğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’da kanaat getirince sadakat örneği Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı olarak ilan edildi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçim sonucu açıklanıp sandıklardan Tayyip Erdoğan’ın galibiyeti çıkınca, yasa gereği Başbakanlık makamı sona erince İzmir Milletvekili olarak görev yapan Binali Yıldırım bu kez TBMM başkanı olarak siyasetteki başarısını devam ettirdi.

Binali Yıldırım hepimizin bildiği gibi 29 Aralık Cumartesi günü AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Adaylığı AK Parti başta olmak üzere MHP ve diğer siyasi partilerde de geniş yankı bulan Yıldırım, kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptıkları anketlere göre 31 Mart 2019 tarihinde zorlanmadan İstanbul’un yeni belediye başkanı olacak.

Bir kez daha belirtiyoruz biz Binali Yıldırım’ı siyasetteki başarılarından çok sadakati, yol arkadaşlığı ve vefalı duruşu ile beğenir, takdir ederiz.

Son dönemlerde Binali Yıldırım’ın duruşu ile ilgili bir kaç yazı daha yazmış ve Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım arasındaki birlikteliğin, eşi benzeri olmayan bir dostluk olduğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışmıştık.

Siyasetin ne kadar acımasız olduğunu anlatmaya bir kez daha gerek duymuyoruz özellikle siyaset yapmanın son derece  zor olduğu bizim ülkemizde böylesine dostlukları bırakın bir seçim dönemi birkaç yıl bile devam ettirmek bile olağanüstü bir gayret gerekmektedir.

Tayyip Erdoğan’ın güvenini bir an bile boşa çıkarmayan, vefanın İstanbul’da bir semt adı olmadığını cümle aleme gösteren Binali Yıldırım’ın bu tavrı, bize göre bundan sonra siyaset yapmak isteyenler için de tam bir yol haritası olacaktır.

Siyaset sahnesine girdiği günden beri yüzünden bir an bile eksik etmediği tebessümü, siyasetteki kutuplaşmanın önüne geçmesindeki becerisi, başka partilerdeki siyasetçiler ile olan diyalogu ile her kesimin gönlünde taht kuran Binali Yıldırım’ın bu pozitif tavırları da kendisinin sevilmesindeki en büyük etkenlerin başında geliyor.

Biz süreç başlar başlamaz uygun gördüğü takdirde Binali Yıldırım’ın çalışma ekibine katılıp başkan seçilmesi için gereken bütün desteği vereceğiz. 1994 yılından itibaren İstanbul’u çok iyi bilen, 31 Mart 2019 tarihi itibarı ile bilgi, beceri ve tecrübesini İstanbul için harcayacağını çok iyi bildiğimiz Binali Yıldırım’a bundan sonrası içinde başarılar temenni ediyoruz.

Erzincan’ın küçük bir köyünden çıkıp, siyaseten destan yazan Binali Yıldırım’ın hayatı ve geldiği nokta da bundan sonraki nesiler için bir yol haritası olmalıdır diye düşünüyoruz. 

İnsan isterse ne tür başarılara imza atacağı ile ilgili en iyi örneklerden birisi de kabul etmek gerekiyor ki Binali Yıldırım'dır.

Allah yar ve yardımcısı olsun.

Son Güncelleme: 30.12.2018 20:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37