Büyük operasyonda 8. perde

Büyük operasyonda 8. perde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Eylül 2017 Cuma 20:56
Büyük operasyonda 8. perde


"KURT Kapanı 8" operasyonu sonucunda, 2 tabanca, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi, aranan 20 kişi yakalandı. İstanbul'da 115 noktada 2 bin polisin katılımıyla  "Kurt Kapanı 8" denetimi yapıldı. Bir çok noktada asayiş ve terör olayları gibi konuları önleme amaçlı; yaya ve araç denetlemesi yapıldı.  Bostancı İDO İskelesi ve çevresinde şüpheli görülen araçlar durdurularak detaylı arama yapıldı. Şüpheli görülen kişilerin de kimlikleri kontrol edildi.

Beşiktaş Vapur İskelesi önünde de önlem alan polis ekipleri iskeleye gelen şüpheli kişilerin üzerini ve çantalarını aradı. Şüpheli araçlar durdurularak kontrol edildi. Yolcuların üst aramasını yapan ekipler Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. 'MAYA' isimli polis köpeği de araçlarda uyuşturucu araması yaptı.

DENETİMLERİN SONUCU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, denetimlerde 2 bin 121 araç kontrol edildi. Aranan 77 araç tespit edilirken, 125 sürücüye toplam 87 bin 155 lira ceza uygulandı. Ayrıca, 37 araç trafikten men edildi. Denetimlerde, 2 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 56 fişek, 2 uyuşturucu hap, 691 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bunlarla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. İl genelinde 4 bin 668 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılan uygulamada aranan 20 kişi yakalandı.

BEYZBOL SOPASINA EL KONULDU

Denetim kapsamında Atatürk Havalimanı iç hatlar Terminali  geliş katında  şüpheli bulunan araçlar durdurularak güvenlik arama noktasına yönlendirildi. Araçlar ekipler tarafından titizlikle arandı. Araç kullanıcıları ise GBT kontrolünden geçirildi. Aramalar sırasında araçlardan birinde beyzbol sopasına el konuldu. Uygulamaya takılan Burak Bilmek "Yolcularım geliyor. Diyarbakır'dan, çok iyi bir uygulama vatandaşın emniyette olması için" şeklinde konuştu.

Eşini karşılamaya gelen Serdar Sarı ise "Gayet güzel bir uygulama memnunuz" dedi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 15.09.2017 20:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37