Büyükakın, Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı

Büyükakın, Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Ekim 2019 Pazar 09:33
 Büyükakın, Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı

 

 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı.

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret ederek şunları söyledi: 

Her milletin kendine has bir mimari üslubu ve aynen birer parmak izi gibi mimari kimliği vardır. Bugün dünya üzerinde en önemli mimari harikalar olarak zikredilen ve yurdumuz içerisindeki Süleymaniye, Selimiye, Sultanahmet gibi muhteşem eserlerimizin yanı sıra Türkiye dışında da Taç Mahal, Mostar Köprüsü gibi dünya mirası yapılarımız Türk milletinin ve her biri birbirinden değerli mimarlarımızın insanlığa hediyeleridir.

Çünkü mimarlık, insan hayatında vazgeçilemez önemde olan mesleklerden birisidir. Yaşadığımız konutlar, çalıştığımız iş yerleri, ibadet ettiğimiz camiler, su içtiğimiz nadide çeşmeler hepsi de mimarlarımızın eserleridir. Bu nedenle inşa ettikleri binalar, uyguladıkları yenilikler, kentimizdeki; Kocaeli’mizdeki gelişmeler de mimarlarımızın bu şehre değirli katkılarıdır.

Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha vurgulandığı bu önemli günde de bütün mimarlarımıza çalışmalarında başarılar; sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dileğiyle Dünya Mimarlık Günü'nü kutlarım.


Son Güncelleme: 06.10.2019 09:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37