banner55

Büyükgöz: Gebze Belediyesi’nin 366 milyon lira borcu var

Büyükgöz: Gebze Belediyesi’nin 366 milyon lira borcu var

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Nisan 2019 Çarşamba 12:17
 Büyükgöz: Gebze Belediyesi’nin 366 milyon lira borcu var


Gebze Belediye
Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda yaptığı basın toplantısında Gebze Belediyesi’nin 366 milyon lira borcu olduğunu, 75 milyon lira geçen yıldan bütçe açığı olduğunu belirterek, “Tasarruf tedbirleri alınarak, bütçe disiplini sağlanacak” dedi.
Büyükgöz’ün basın toplantısına AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar’ın yanısıra meclis üyeleri katıldı.



AYAR: SEÇİMLERDE BİZE EN YAKIN RAKİBİMİZE YAKLAŞIK 2 KAT FARK ATTIK


İlk olarak konuşan AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar sözlerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Ayar sözlerine şöyle devam etti:
Partimiz kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar girmiş olduğu 15 seçimde de birinci parti olmayı başarmıştır. Bu teveccühü gösteren, desteği veren Gebze halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Son seçimde Gebze Belediyesi için 106 bin oy ve yüzde 52 oy oranı ile birinci sırada yer aldık. Meclis üyeliklerimizde ise 112 bin 800 oy ve yüzde 56.1 ile yine birinci sırada yer aldık. Büyükşehir’de ise 117 bin 300 oy ve yüzde 58.5 lik oy oranı ile birinci sırada yer aldık. Bize en yakın rakibimize yaklaşık iki kat fark attık. 
Gebze halkı kurulduğumuz ve yerel seçimlere başladığımız 2004 yılından bu yana 4’üncü dönemdir bayrağı, mührü bize veriyor. Biz bunun şuurunda ve bilincindeyiz. Bu yükü omuzlarımızda hissediyoruz. Bize verilen görevi de en layıkıyla birlikte sayın belediye başkanımızla birlikte inşallah çalışarak onlara layık olacağız. 
HÜNKAR ÇAYIRI’NDA 3 BİN KİŞİYLE PİKNİK YAPACAĞIZ


Seçimler boyunca teşkliatlarımız çok çalıştı çok yoruldular. Biz Ramazan öncesi teşkliatlarımızı bir araya toplayıp Hünkar Çayırı’nda piknik yapacağız. Pikniğimize 3 binin üzerinde davetli olacak. 

BÜYÜKGÖZ: GEBZE HALKINA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Daha sonra konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz sözlerine “31 Mart yerel seçimlerinin Gebzemize, Kocaelimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek başladı.
“Cumhur İttifakı şeklinde başladığımız seçim sürecinde diğer siyasi partilere de, adaylara da teşekkür ediyorum” diyen Büyükgöz sözlerini şöyle sürdürdü:


Centilmence, hiç bir vatandaşımızın burnu kanamadan, hiç bir tatsız olaya sebebiyet vermeden bir demokrasi yarışı yaşandı, bir güzellik yarışı yaşandı ve sonuçlandı. Biz tüm taraflara, tüm katılanlara, tüm adaylara teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkür Gebze halkına. Gebze halkı büyük bir oranda partimize, Cumhur İttifakı’na oy kullanmıştır. Dolayısıyla biç canı gönülden Gebze halkına teşekkür ediyoruz. 


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUM


Dün kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza, mazlum milletlere ışık olmaya devam edecektir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye etmiş başka bir ülke yoktur. Bu anlamda da hem geçmişe sahip çıkmak açısından, hem de geleceğe ümit vermek açısından bir semboldür. 
Ayrıca tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. İnşallah bu tür menfur olaylar tekrar etmez biz de bu üzüntüleri yaşamayız. Dileğimiz odur ki hiç bir askerimizin, polisimizin, korucumuzun burnu kanamasın, hiç kimsenin canı yanmasın. Hiç  bir eve kor düşmesin.


BURADAN ERZURUM’A GİTMİŞ GİBİ


Seçim sürecine de değinen Büyükgöz şunları söyledi: 


77 günlük seçim sürecinde günde 15 kilometreden 77 günde bin kilometre yol yürümüşüz. Buradan Erzurum’a yürüyerek gitmiş gibiyiz. Gebze’yi yeniden sokak sokak, cadde cadde gezerek insanlarımızla bizzat temas etmiş olduk. Bu da bize sokaklarda, caddelerde Gebze’nin neyi var neyi yok taze bilgi ile görmüş olduk. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bundan sonra seçimlerde Gebze halkına seçim beyannamemizde belirttiğimiz hizmetleri, Gebze halkıyla buluşturmak için gayret ve çaba göstereceğiz. 


GEBZE BELEDİYESİ’NDE YENİDEN YAPILANMA


Biz mesleğimiz gereği şehir plancısıyız, şehir işletmecisiyiz aslında. Nasıl ki bir mağazayı, restoranı, bir cari işletmeyi açtığınız zaman onun gelirlerini, giderlerini bilmek zorundasınız. Gelirlerin, giderleri karşılayıp, karşılamadığını veya giderler konusundaki izlenen yol ve yöntemleri takip etmek zorundasınız. Aksi takdirde zarar edersiniz, sürdürülebilir olmaz. O işletme ayakta durmaz. Sonuç ya konkortadadır, ya da iflas masasıdır. 

Tüm bunları göz önüne aldığımız zaman biz Gebze Belediyesi’nde Mayıs sonuna kadar, Ramazan Bayramı’na kadar bir yeniden yapılanma, yeniden dizayn etme, kendimize çekidüzen verme konularında çalışmalarımızı devam ettireceğiz.
Bayramla beraber inşallah Gebze kamuoyuna verdiğimiz mesajlarda ki hizmetleri sırasıyla yerine getirmeye çalışacağız. 


GEBZE’NİN SORUNLARI BELLİ


Gebze’de acil sorun ulaşım ve trafik. Pazar sorunu var. Bazı mahallelerde tapu sorunu var Yavuz Selim ve Hürriyet öncelikli olmak üzere. Biz her mahallede halk meclisleri yapacağız. Halk meclkisleri ile de o mahalenin acil ihtiyaçlarını tesbit ederek bütçe imkanları ölçüsünde çözmeye çalışacağız. 
Gebze dışarıdan şöyle görülüyor. Gebze sanayi kaynıyor. 9 tane OSB var, yüzlerce sanayi kuruluşu var. Gelirleri çok çok yüksek. Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 13’ünü tek başına hallediyor. Türkiye ihracatının yüzde 22 sini yapıyor. Ama hiç bir OSB’den Gebze Belediyesi emlak vergisi dahi alamıyor. 

GEBZE BELEDİYESİ’NİN 2018 YILI BÜTÇE AÇIĞI 74 MİLYON LİRA


Gebze Belediyesi’nin 2018 yılında gerçekleşen bütçesi 273 milyon lira. Gider kalem bütçesi ise 347 mişlyon lira. Yani 2018 yılında Gebze Belediyesi eksi 74 milyon lira bir bütçe açığıyla yılı tamamlamış. Şayet aynı anlayışla gidersek 2019 yılı da 70-75 milyon lira eksi bakiye verilecektir. Bu da sürdürülebilir bir durum değildir.

BORÇ 366 MİLYON LİRA 
Gebze Belediyesi'nin yapılandırılmış haliyle beraber şu an da 366 milyon lira borç stoğu var. Dolayısıyla biz bunun artmaması için, 2019 yılında da tekrar 75 milyon lira eksi bakiye vermemesi için mücadele edeceğiz. Bütçe disiplinini sağlayacağız.
Son Güncelleme: 25.04.2019 11:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37