banner55

Büyükşehir'’den çiftçilere yüzde 50 hibeli bin 200 ton tohum

50 bin dönüm tarıma kazandırıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Ekim 2016 Cuma 19:48
Büyükşehir'’den çiftçilere yüzde 50 hibeli bin 200 ton tohum
Büyükşehir, 2016 Sonbahar üretim desteği kapsamında bin 383 çiftçiye tohum dağıtımı gerçekleştirdi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere Tarım-Hayvancılık destekleme projesi kapsamında, 2016 sonbahar dönemi yem bitkisi tohumu dağıtımını Hasan Gemici Spor Salonu’nda yapılan törenle gerçekleştirdi. Verim ve kazanç artışı sağlayan destekleme projesi kapsamında bin 383 çiftçiye yüzde 50 hibeli olarak bin 200 ton yem bitkisi dağıtıldı.
 
PROTOKOL VE ÇİFTÇİLER İLGİ GÖSTERDİ
Çiftçilerin büyük memnuniyetini kazanan projenin 2016 sonbahar ayağı için gerçekleştirilen dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal, Mustafa Altay, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Lütfi Etil, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda çiftçi katıldı.
 
KOCAELİ AYRICA TARIM KENTİDİR
Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çiftçilere seslenerek, “Çalışmalarınızda, ürünlerinizde Allah bereket versin. Kocaeli’yi uzaktan tanıyanlar sadece sanayi kenti olarak bilirler. Bu kent ayrıca tarım kentidir de. Verimli topraklarımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Bakanlığımızla beraber çiftçilerimizin yanında oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM
Köylerin ve çiftçilerin çok önemli değerler olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Çiftçilerimize hem bilgi, hem malzeme yönünden destek sağlıyoruz. Çiftçimize yarar sağlayacak projeleri her zaman destekliyoruz. 12 yıl önce söylemiştik; Şehirde ne varda köylerimizde de olacak diye. Allah’ın izni ile sizlerle beraber dünyadaki köylerden daha gelişmiş hale getiriyoruz. Bu hizmetleri köy ruhunu kaybetmeden, betonlaştırmadan hayata geçiriyoruz“ dedi.  
 
BİN 200 TON YEM BİTKİSİ DAĞITILDI
Konuşmanın ardından çiftçilere tohum dağıtım törenine geçildi. Bin 383 çiftçiye yüzde 50 hibeli olarak Arpa, Buğday, Fiğ, Tritikale, Çayır Mera, Karamba (süt otu) ve yem bezelyesi tohumu dağıtıldı. Bu kapsamda bin 200 ton yem bitkisi çiftçilere verildi. Tohumların sertifikalı ve hastalıklara karşı dayanıklı olması dikkat çekiyor.
 
50 BİN DÖNÜM TARIMA KAZANDIRILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2016 bahar döneminde de desteklerini sürdürdü. Bu kapsamda bin 140 çiftçiye %50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı. Yapılan bu destek ile birlikte sulu ve kurum tarım alanı olarak 50 bin dönüm tarım arazisi üretime kazandırıldı. Büyükşehir, 2015 yılı ve 2016 yılı ilkbahar döneminde 2.260 çiftçimize 700 ton yem bitkisi tohumu dağıtımı yapmıştı.
 
“TRAKTÖR ALANLAR VAR”
Yenice Köyünden İbrahim Tosun, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerin çiftçimizin daha rahat bir şekilde ilerlemesini sağladığını ifade ederek, ”Kazançlar artınca köydeki insanların geliri de artıyor. Traktörü olmayanların aldığını görüyoruz. Daha önceki tohumlarda bazı hastalıklar görüyorduk. Bu tohumlar ile hastalıklar tohumlara rahat bulaşmıyor”  dedi.
 
“VERİMİMİZ ARTTI”
Çağırgan köyünden Nihat Öztürk ise daha önceden de tohum desteğinden faydalandığını ifade ederek, ”Büyükşehir Belediyesi’nin tohum desteğinden çok memnunum. Bu sene de aynı destekten faydalanmak istiyorum. Verim artışı kazandık, ayrıca hibeli olduğu için daha uygun alıyoruz tohumu. Tohumlar çok kaliteli. Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 



Son Güncelleme: 22.10.2016 19:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37