Cargill'den Gıda Günü'nde askıda ekmek projesi

Cargill'den Gıda Günü'nde askıda ekmek projesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ekim 2018 Salı 15:39
Cargill'den Gıda Günü'nde askıda ekmek projesi


Dünyanın sorumlu, sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde beslenmesine katkı sağlamayı amaçlayan Cargill, her yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gıda yoksulluğu, gıda güvenliği ve herkesin iyi beslenme ihtiyacının karşılanması için küresel ölçekte etkinlikler düzenliyor. Türkiye’de ise Cargill 16-19 Ekim tarihleri arasında faaliyet gösterdiği bölgelerde her bir çalışanı adına askıya 4 ekmek bırakacak. Proje sonunda yaklaşık 3.000 ekmeğin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması bekleniyor.

İstanbul - Ataşehir, Bursa - Orhangazi, Balıkesir ve Gebze’de yürütülecek projede dört gün boyunca 600 çalışan için günde birer ekmekten 2.400 ekmek anlaşmalı fırınlarda askıda toplanacak. Firmanın çalışanları adına askıda topladığı ekmeklerin dışında, projeye şirket çalışanları da gönüllü olarak katılabilecek. Proje sonunda toplanan ekmekler fırınlar aracılığında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Her yıl gıda yoksulluğu, gıda güvenliği ve herkesin iyi beslenme ihtiyacının karşılanması için dünya çapında farkındalık yaratmak ve insanları bu alanda harekete geçirmek amacıyla 16 Ekim’de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Cargill, bu yıl Dünya Gıda Günü’nde gerçekleştirdiği etkinlikleri 'ZeroHunger' teması altında düzenliyor. 

Dünyayı beslemek, gezegeni korumak ve toplumların refah seviyesini ileriye taşımak için çalışan Cargill, 2030 yılına kadar gıda yoksulluğunu sonlandırmak ve iyi beslenme koşullarını herkes için iyileştirmek hedefine katkıda bulunmaya devam ediyor. Cargill, bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki Cargill Yardım Konseyleri ile 'ZeroHunger' hedefine yardımcı olacak etkinlikler düzenliyor.

 
Son Güncelleme: 16.10.2018 15:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37