Çayırova Belediyesi o iddiaları yargıya taşıdı

Çayırova Belediyesi o iddiaları yargıya taşıdı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Şubat 2018 Salı 14:54
Çayırova Belediyesi o iddiaları yargıya taşıdı


Çayırova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, CHP Çayırova İlçe Başkanlığı tarafından yapılan ve 5 Şubat 2018 günü bazı haber sitelerinde çıkan iddiaların yargıya taşındığı belirtildi.

Çayırova Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:
Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği büyük çoğunluğu yanlış ve manipülatif bilgilere dayalı asılsız iddiaları içeren basın toplantısı ve 5 Şubat 2018 günü gebzegundemi.blogspot.com adlı internet haber sitesinde 'Tartar'ın mal varlığı züğürdün çenesini yorar' başlıklı haberde, belediyemiz başkan yardımcısı Refik Tartar’ın üzerine kayıtlı arsa ve evlerinin olduğu ve bu malvarlıklarını edinmesinin geliriyle orantılı olmadığına dair kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya çalışılan haber içeriği belediyemizce detaylı bir şekilde tetkik edilmiş olup hem tapu kayıtlarından hem de belediyemiz başkan yardımcısı sayın Refik Tartar’ın memuriyeti boyunca sunduğu mal bildirimleri incelemesi sonucunda kendisinden de aldığımız bilgiler ışığında hakkında yapılan bu yayının çoğunluğu itibariyle gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.

Halkımızın ana muhalefet görevi verdiği bir partinin belediyemizin yaptığı yatırımları takip ederek halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yapılan hizmetlerin doğrusunu yanlışını gündeme taşıyıp yapıcı muhalefet yapması beklenirdi. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi bu yolu seçmemiştir. 

Başkan yardımcımız sayın Refik Tartar'ın sahibi olduğu iddia edilen toplamda 51.000 metrekarelik arsalar uygulamada KOP olarak ifade edilen Kamu Ortaklık Parsellerini de içermektedir. Uygulama içerisindeki toplam hisse miktarı 1.500 metrekare civarındadır ve 3 parselde şahıslar ile hissedarlığı söz konusudur, parsellerden iki tanesinde belediye hissesi mevcut olduğundan aynı bölgedeki parsellerde diğer hissedarlara yapıldığı gibi Refik Tartar’a da aynı rakam üzerinden hisse satışı yapılmıştır. 

Belediyemizin 2017/843 ve 2018/113 nolu encümen kararlarında da aynı bedel üzerinden ilgililerine satışları yapılmıştır ve bu satışlar kanuni dayanaktan yoksun olmayıp ilçemizde uzun yıllardır çözülemeyen mülkiyet ve buna bağlı imar problemlerinin çözümü için yapılmaktadır. Asıl gaye belediyeye gelir elde etmek değil halkın mülkiyet ve imar problemlerini çözmektir.

Yaklaşık 14 yıldır çözülemeyen Şekerpınar 5. Etap imar uygulaması belediyemizce %99 memnuniyetle ve hakkaniyet ile bitirilmiş olup tapular dağıtılarak bölge imara açılmıştır. Atılan iftiralar bu başarıyı gölgeleme adına yapılmaktadır. Başkan yardımcımızın sahibi olduğu iddia edilen taşınmazlar ve belediyemize sunduğu mal bildirimleri karşılaştırılmış olup bu karşılaştırma sonucunda herhangi bir tutarsızlık olmadığı görülmüştür.

İftira dolu aynı haber sitesinde Belediye Başkanının bir yakınıyla ilgili habere de yer verilmiş olup, haberde ismi geçen şahıs İstanbul da büyük oranda inşaat işleriyle iştigal etmektedir. Kocaeli'nin İstanbul'a bakan yüzü ve parlayan yıldızı ilçemizde belediyemizin yaptığı hizmetler sonucun da elbette ki ilçemizin marka değeri sürekli yükselmekte ilçemizde yaşam kalitesi sürekli artmaktadır. 

Bu sebeple İstanbul da inşaat alanında faaliyet gösteren firmaların ilçemizden arsa satın alarak yatırım yapmaları hayatın olağan akışına uygun ticari bir faaliyettir. Kanunen buna bir engel yoktur. Kaldı ki haberde ismi geçen şahıs ilçemizde satın aldığı bu gayrimenkulü herhangi bir imar değişikliği söz konusu olmaksızın 3. şahıslara satmıştır.


CHP'nin bu haber sitesi içerisinde yer alan yanlış bilgileri tetkik etmeksizin basın açıklamasına konu yapmış olması halkımızın kendisine yüklediği ana muhalefet misyonuyla asla bağdaşmamaktadır. Seçimlere yaklaşık bir yıl kala bu ve buna benzer mesnetsiz, asılsız iddialar bizleri Çayırova’ya hizmet yolundan asla döndüremeyecektir.

Söz konusu haber içeriği itibariyle yalan yanlış birçok bilgi içermekte olduğundan haber sitesiyle ilgili olarak gerekli yasal işlemler ilgilileri tarafından hemen başlatılmış olup kamuoyuna saygıyla duyurulur.  


Son Güncelleme: 13.02.2018 14:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37