Çayırova Belediyesi'ni kınadılar

Çayırova Belediyesi'ni kınadılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ekim 2019 Salı 14:47
 Çayırova Belediyesi'ni kınadılar

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın ve dernek üyeleri Çayırova Belediyesi’ne giderek kınama metni okudular.

İlk günden itibaren Bahadıroğlu’nun programının iptal edilmesi için Çayırova Belediyesi’ni uyardıklarını belirten Aydın şunları söyledi:

Çayırova’da 4-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan 1.Kitap Fuarı’na Çayırova Belediyesi tarafından davet edilen, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, aziz hatırasına hakaret eden, Atatürk karşıtlığı ile tanınan kamuoyunda nefret uyandıran söylemleriyle bilinen Yavuz Bahadıroğlu yanlış bir seçimdir. Bu davet yanlıştır, kabul etmiyoruz.
Konu ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubeleri olarak, sözlü ve yazılı olarak tepkilerimizi Çayırova Belediyesi’ne ilettiğimizde bu kişinin 4 Ekim 2019 tarihli programı iptal edilmişti. 8 Ekim 2019 tarihinde yeniden Kitap Fuarı Programına  alınan kişinin, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacının çok olduğu bir dönemde gerek sivil toplum kuruluşları, gerek partilerin tepki ve uyarılarına rağmen ısrarla davet edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Toplum vicdanında yaralar açar.

Belediyelerin bu gibi davetleri yaparken, duyarlı davranmaları, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine saygılı, söylemleri ile ayrıştırmayan, birleştiren, bütünleştiren yazarları seçmesi gerekir.
Bizler laik cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan ve korumayı görev bilenler olarak, Atatürk ve cumhuriyet karşıtlarına karşı mücadelemizi, geçmişte olduğu gibi, şimdi ve gelecekte de sürdürmeye devam edeceğiz.
Çayırova Belediyesi’ni bu tutumundan ve ısrarından dolayı kınıyoruz.


Son Güncelleme: 08.10.2019 14:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37