Çayırova Hedef Gelecek Projesi öğrencileri İstanbul'u gezdi

Çayırova Hedef Gelecek Projesi öğrencileri İstanbul'u gezdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Ocak 2019 Pazar 13:13
 Çayırova Hedef Gelecek Projesi öğrencileri İstanbul'u gezdi

Çayırova Belediyesi eğitim çalışmaları içerisinde örnek olarak gösterilen Hedef Gelecek Projesi öğrencileri için eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel geziler düzenlemeye devam ediyor. 

Projeye katılan öğrenciler gezi programı çerçevesinde tarihi dokusu ve ihtişamı ile dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı’nı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun, 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca devletin idare merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı’nı gezip gözlemler yapma imkanı buldular. Daha önce sadece kitaplardan gördükleri birçok eser ve bilgiyi yerinde inceleme fırsatını elde eden öğrenciler uzman rehber eşliğinde her iki saray hakkında da bilgiler edindiler.

ÖĞRENCİLERİN İLK DURAĞI DOLMABAHÇE SARAYI OLDU

İlk olarak Osmanlı Sultanlarına ev sahipliği yapmış ve Gazi Mustafa Atatürk’ün dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret eden öğrenciler Mâbeyn Hümâyûn (Selâmlık), Muâyede Salonu (Tören Salonu) ve Harem-i Hümâyûn alanlarını gezerek rehber ve öğretmenlerinden mekânlar hakkında tarihi bilgiler aldılar. Otuz birinci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid han tarafından yaptırılmış olan yapı hakkında tarihi bilgiler alan öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışma ve yatak odasını da gezdi.

TOPKAPI SARAYI ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEDİ

Dolmabahçe Sarayı’ndan sonra Topkapı Sarayı’na geçen öğrenciler tarihi yapıda  keşfedilmedik yer bırakmadı. 4 avluda yüzlerce tarihi yapı olan Topkapı Sarayında Divan-ı Hümayun (Kubbealtı), Harem, Zülüflü Baltacılar Ocağı, Saat Müzesi, Saray Mutfakları, Arz Odası, III. Ahmed Kütüphanesi, Kutsal Emanetler, Padişah Portreleri Müzesi, Bağdat Köşkü, Revan Köşkü, Sünnet Odası, Sofa (Kara Mustafa Paşa) Köşkü, Sofa Camii, Hekimbaşı Odası, Saltanat arabaları, mezar taşları, padişah elbiseleri ve tahtlarının bulunduğu yerleri gezen öğrenciler gezi esnasında adeta tarihi yeniden yaşadılar. 
Son Güncelleme: 27.01.2019 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37