Çayırova sokakları ilaçlanıyor

Çayırova sokakları ilaçlanıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Temmuz 2018 Çarşamba 23:53
Çayırova sokakları ilaçlanıyor

Havaların ısınmasıyla beraber sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlatan Çayırova Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen, uçkun ve haşereye yönelik hizmetlerine devam ediyor. İlaçlama hizmetlerini ilçenin tüm mahallelerinde hızlandıran Çayırova Belediyesi, cadde ve sokaklarda, dere ve su birikintilerinde ilaçlama yaparken özellikle terkedilmiş metruk yapılarda, bahçe alanlarındaki yoğun haşere şikayetini önleyebilmek ve zamanında müdahale edebilmek için ortak kullanım alanlarında ücretsiz olarak ilaçlama yapıyor. 

İLAÇLAR İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLEMİYOR
Yaz sonuna kadar sürecek ilaçlama, akşam saatlerinde araç üstü makinelerle gerçekleştiriliyor. Teknik donanımlı araçlar ve deneyimli personellerle yürütülen ilaçlama çalışmalarında, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor. Genel ilaçlamanın yanı sıra, sivrisinek ve karasinek larvası ile mücadele ve gece yapılan sivrisinek ilaçlama çalışması ile ekipler, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

İLAÇLAMALAR 9 MAHALLEDE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Akşam 18.00 da sivrisinek ve karasinek larva ilaçlama ile genel ilaçlama çalışması yapan ekipler, vatandaşların şikayetlerini de hızlı bir şekilde değerlendirerek sonuçlandırıyor. Yaz sezonu boyunca ilçenin 9 mahallesinde sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama çalışması yapan ekipler; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait binalarda (okul, cami vb.) ilaçlama hizmetini ücretsiz olarak sürdürüyor.

SİNEK TÜRLERİNİN ÜREMESİ ENGELLENİYOR
İlaçlama çalışmalarının yanı sıra sinek larvalarıyla beslenen ‘Gambusia Affinis’ cinsi balıklardan da yararlanan belediye ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki süs göletlerine ve havuzlara bu balıkları bırakarak sineklerin üremesinin de önüne geçiyor. Su şartlarını ayırt etmeden yaşayabilen bu balıkların her biri günde yaklaşık 100 sivrisinek larvası yiyebiliyor. Kısa sürede çoğalması özelliğiyle de sivrisinek mücadelesinde etkin bir rol oynayan bu balıklarla fazla ilaç kullanmaksızın sivrisinek sorunu olan bölgelerde çevresel denge korunarak mücadele gerçekleştirilmiş oluyor. 


Son Güncelleme: 04.07.2018 23:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37