Çayırova’da At Binicilik Merkezi ve cirit alanı açıldı

Çayırova’da At Binicilik Merkezi ve cirit alanı açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Kasım 2016 Pazartesi 18:11
 Çayırova’da At Binicilik Merkezi ve cirit alanı açıldı
Çayırova Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde yapımı tamamlanan At Binicilik Merkezi ve Cirit Alanı  açılışı 5. Geleneksel Cirit Şöleni ile gerçekleştirildi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. 

 Çayırova halkına hizmette bulunacak tesis, her yaş grubuna ev sahipliği yapacak tüm donanıma sahip. Tesisin açılışıyla birlikte ilçe sakinleri Ata sporu olan At Biniciliği ve Cirit'i yakından tanıma fırsatı bulurken, hem binicilik eğitimi alacak, hem de aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir alana sahip olacak. 



Açılışa yoğun katılım gösteren Çayırova halkı 5. Cirit şölenini de izleme fırsatı buldu. 4 ayrı spor kulübünün katılımı ile gerçekleştirilen, 5. Cirit şölenine Çayırova Anadolu Spor Kulübü ev sahipliği yaptı. Müsabakada Bursa Ata Spor Kulübü, Darıca Atlı Spor Kulübü, Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü mücadele etti. Centilmence geçen mücadelede Çayırova Anadolu Spor Kulübü birinciliği kimseye bırakmazken, dostluğun kazandığı bir müsabaka gerçekleşti.

Başkan Demirci; "Kuştepe Ormanı ve Küçük Vadi arasında kalan alanda inşa edilen tesis ilçemizde bulunan 2 ayrı atlı spor kulübünün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Ata sporu olan Cirit'in yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını canı gönülden arzuluyoruz. Bunun için çalışmalarımızı tamamladık. Güzel bir At Biniciliği Merkezi ve Cirit Alanı  yaptık . Açılışımızı Allah'ın izniyle gerçekleştirdik. Gençlerimize, çocuklarımıza, ailelerimize, Çayırovamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 



Son Güncelleme: 28.11.2016 18:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37