Çeker: 3 Aralık Pazartesi tüm engelli kamu çalışanları izinlidir

Çeker: 3 Aralık Pazartesi tüm engelli kamu çalışanları izinlidir

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Kasım 2018 Cuma 12:36
 Çeker: 3 Aralık Pazartesi tüm engelli kamu çalışanları izinlidir


Kamuda
görev yapan engelli memurlara tanınan hakların kullanılması sırasında bazı kurum amirlerince bu hakların kullanılmasının engellenmesi, hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, şubede basın açıklaması yaptı.  


"3 Aralık 2002 tarihinde yayınlanan 2002/58 sayılı genelge gereği 3 Aralık Pazartesi günü tüm engelli kamu çalışanları idari izinlidir" diyen Çeker şunları söyledi:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Sosyal yaşamda ve çalışma hayatında engellilere gerekli kolaylıkların sağlanması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşturulmaları, sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisidir.

SOSYAL DEVLETTEN BEKLENEN

Bugün kamuda görev yapan on binlerce engelli arkadaşımız özellikle çalışma ortamlarının fiziki şartlarının uygunsuzluğuna rağmen özverili bir şekilde hizmet üretmektedirler. Hizmet üretirken karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturarak onların rahat etmesini sağlamak, bazı mali ve özlük hakları konusunda bekledikleri iyileştirmeleri karşılamakta sosyal devletin yerine getirmesi gereken önemli bir hizmettir.

YASAL İZİNLER KULLANDIRILMIYOR

Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kamu kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektöre örnek olmalıdır. Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
 
Kamu idarecilerinin engelli memurlar için bu tür işlerle uğraşmaları gerekirken, sendikamıza ulaşan yazılı ve sözlü şikâyetlere göre engelli memurların yasal izinleri bile kullandırılmamaktadır.

İdareciler engelli memurlara her türlü kolaylığı sağlayarak önlerindeki engelleri kaldırması gerekirken bunu yapmayarak engelli memura hayatı zindan etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. 

İDARİ İZİN BAŞBAKANLIK TARAFINDAN VERİLMİŞ

Sendikamıza başvuru yapan engelli arkadaşlarımız 3 Aralık Engeliler Günü’nde kendilerine izin kullandırılmadığını belirtmişlerdir. Hatırlanacağı gibi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli olacağı Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile yasalaşmıştır.
 
İdareciler neye dayanarak bu izni iptal etmişlerdir anlamak mümkün değildir. Mevzuatı çiğneyerek bu idareciler suç işlemektedirler. Engelli arkadaşlarımızın izinleri ile uğraşmak ne demektir onu da Kocaeli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. 

Engelli memurların  görev yapmış oldukları kurumlarda engelli olduklarına dair bilgi ve belge özlük dosyalarında mevcuttur. Bu neden 3 Aralık 2002 tarihinde yayınlanan 2002/58 sayılı genelge gereği 3 Aralık Pazartesi günü tüm engelli kamu çalışanları idari izinlidirler. Yapılacak etkinlilere katılmak için gönül rahatlığı ile katılabilirler 

SAYIN VALİMİZ'DEN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Konu ile ilgili olarak engelli memurlar ve sendika olarak sayın valimizden hassasiyet bekliyoruz. Valimiz’in bu usulsüz uygulamaya son vereceğini umuyoruz. Engelli arkadaşlarımızın izinleri ile ilgili olarak tüm platformlarda gerekli girişimlerde bulunacağız. Hala yanlışta ısrar eden olursa 3 Aralık günü engelli arkadaşlarımızı çalıştıran tüm kamu idarecilerini de açıkça ifşa edeceğimiz gibi haklarında ise yasal işlem başlatacağız.
Son Güncelleme: 30.11.2018 12:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37