Çeker: Asılsız ihbar yapanlar cezalandırılmalı

Dosya hazırladılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2016 Pazar 15:22
Çeker: Asılsız  ihbar yapanlar cezalandırılmalı
Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Sağlık Sen  Şube Başkan Yardımcısı  Sema Gümüş ile birlikte sendika binasında basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:


Ülkemiz ikinci milli mücadele sürecinden geçmektedir. Bu süreçte malum yapıyla organik bağı  ve  sempatizanı olan herkes mevki ve makamı ne olursa olsun delilleri ile birlikte adalet önüne çıkarılıp yargılanmalı, en ağır ceza ile de cezalandırılmalıdır. 

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen ve Türk Büro Sen olarak sorumlu sendikal anlayışımız gereği konu hakkında dosya hazırlayarak siyasi partiler bilgilendirilmiş olup mağduriyetler daha fazla derinleşmeden sorunlar ve çözüm yolları hakkındaki dosyayı siyasi parti İl Başkanlarına teslim ettik.   


15 Temmuz da ülkemize, milletimize karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin bertaraf edilmesi ve ikinci milli mücadele sürecinin başlamış olduğu bu sürede hükümetin almış olduğu kararları destekliyoruz. 

Darbe girişimine direk veya dolaylı yoldan bulaşmışkişilerinde tespit edilerek en ağır ceza ile cezalandırılmaları gerektiğine inanmaktayız. Darbe girişiminin üzerinden  iki aydan fazla bir süre geçti, bu süre zarfında darbe girişimi sempatizanı, taraftarı veya destekçisi olduğu iddiası ile kamu görevlileri görevlerinden uzaklaştırılarak açığa alındılar, bir kısmı da memuriyetten ihraç edildi.

Bu süreç zarfında kurunun yanında yaş da yandı. FETO örgütlenmesi ile hiçbir ilişiği bulunmayan, şüphe üzerine veya kurum amirlerinin işgüzarlığından bir çok kamu görevlisi de mağdur olmuştur.  Bu durumu sayın Cumhur başkanımız, “At izi it izine karıştı” demek suretiyle ifade etmiştir. 

Bazı kurum amirleri kraldan çok kralcı kesilmiş, kim tarafından gönderildiği belli olmayan mail üzerine kamu görevlilerindensavunmalar alınmıştır. Açığa alınan veya ihraç edilmiş kamu görevlilerinin büyük bir kısmından savunmalar alınmamış, soruşturmalar başlatılmamıştır. Bu şekilde asılsız ihbarlar ile suçsuz insanlar mağdur olmaktadır. Bu nedenle  asılsız ihbar yapanlar cezalandırılmalı. 

Başbakanlığın veya bakanlıkların talebi olmadan kurum amirleri çalışanlar nezdindeanketler yapmaktalar anketler vasıtası ile çalışanları ispiyonculuk yapmaya telkin etmekteler, konunun basına yansıması ile anketler yapıldığı inkar edilmekte, anketleri yaptıranlar usulsüz uygulamaları ile baş başa kalmaktalar, bunlar hakkında her hangi bir kanuni işlem yapılmamaktadır. Asıl en büyük FETOCÜ  kraldan çok kralcı olan bu çakma anketçilerdir.
Şüphe üzerine açığa alınanlara suçları söylenerek, bir an önce savunmaları alınmalıkonu sürüncemede bırakılmamalı.

FETO örgütlenmesi ile organik bir bağı olmayan fakat malum okullar iyi eğitim verdiği emsallerine oranla ucuz olduğu için öğrencisini gönderen, malum bankadan ekonomik olduğu için konut kredisi alan veya malum banka üzerinden çocuğunun okul taksitlerini ödeyen kişilerin mağduriyetine son verilmelidir.

Sayın Başbakanımız tarafından kurban bayramında ihraç edilen kamu görevlilerinden mağdur edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için valiliklerde komisyonlar kurulacağını mağdur olanların buralara müracaat etmeleri gerektiği ifade etmiştir. Bu açıklama üzerine mağdurların Valiliklere müracaatları başlamıştır.

Mağdur olan kamu görevlilerinin gerçek anlamda suçlu veya suçsuz olup olmadığını tespiti için kurulacak komisyonları önemsiyoruz. Faydalı işler yapacağına, sorunların halledilmesinde ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 

Kurulacak komisyonun kimlerden oluşacağı da önem arz etmektedir. Yargıda 4-5 yılda kat edilecek mesafeyi bu komisyonlar vasıtası ile 1-2 ay içerisinde sorunların  çözüleceğine ve oluşturulacak bu komisyonların  hakkaniyet ve adalet ölçüsünde kararlar vereceklerineinanıyoruz.  

Ancak komisyonların nasıl ve kimlerden oluşacağına dair genelge veya yönetmenlik başbakanlık tarafından zaman kaybedilmeden valiliklere gönderilmek suretiyle komisyonlar çalışmaya başlamalıdır.

Sendika olarak Valiliklerde kurulacak komisyonun aşağıdaki şekilde kurulmasını teklif ediyoruz:

KAMU GÖREVİNDEN  İHRAÇ  EDİLEN MEMURLAR  İÇİN
KURULACAK KOMİSYON YAPISI

Mülki Amir
Mülki Amir veya Mülki Amiri Temsil edecek:  1 kişi

İllerde Adalet Komisyonlarınca Görevlendirilecek  Savcı ve Hakim
Hakim  ( Ceza Hakimi veya İdare Mahkemesi Hakimi ) ;     1 kişi
Cumhuriyet Savcısı ;1  kişi
Üniversitelerden
Hukuk Fakültesinden  Profesör ; 1 kişi
Mecliste Grubu  Bulunan  Siyasi  Partilerden 1'er temsilci

Adalet ve Kalkınma Partisi  1 kişi
Cumhuriyet Halk Partisi     1  kişi
Milliyetçi Hareket Partisi   1 kişi

Barolardan
İllerde Baro’ya kayıtlı Baro’nun görevlendireceği avukat  2 kişi

Toplu sözleşmeye katılan konfederasyonlardan 1’er kişi 
Memur Sen    1  kişi
Türkiye Kamu sen  1  Kişi
KESK   1 kişi

Bu teklifimizde  her hangi bir kesimin ve grubun ağırlığında olmadığı, kurul üyelerinin düşüncelerini özgürce ifade edeceği bir yapı  olduğunu düşünüyoruz. Oluşacak bu kurulun tarafsızlığı noktasında milletimizce de kabul göreceğine inanıyoruz. 

 
Son Güncelleme: 02.10.2016 23:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37