banner55

CHP'li Dilek Tan'a yapılan ayıp

CHP'li Dilek Tan'a yapılan ayıp

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Nisan 2018 Cuma 12:07
 CHP'li Dilek Tan'a yapılan ayıp


Geçtiğimiz Pazar günü Gebzespor'u 3. Lig'e taşıyacak karşılaşma sırasında bir görevlinin CHP'nin Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis Üyesi Dilek Tan’a karşı yaptığı bir en hafif tabir ile dangalaklık, bir anda spor karşılaşmasının önüne geçerken, bir taraftan da gözümüzün ışığı gibi korumamız gereken ister anne, ister kardeş, ister eş diye tanımladığımız bayanlara karşı davranışımızın nasıl bir çapsızlığa doğru koşar adım gittiğine üzülerek şahit olduk.


CHP'nin Gebze ve KBB Büyükşehir Meclis Üyesi Dilek Tan'ın karşılaşma sırasında sosyal Medya hesabından paylaştığı "Gebzespor yönetimini şiddetle kınıyorum. Gebzesporumuzun elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım. Maçlarını yakından takip ettim. Gebzesporumuzun başarısıyla her zaman gurur duyarım. Bugün resmen kovuldum. Maçı izlemek üzere gittim. Bana gösterilen yere oturdum. Buraya oturamazsınız başka yer gösterildi. Buraya kadar her şey normal bana gösterilen yere yine oturdum. 3 kez gösterilen yerde de kalk buradan sen buraya oturamazsın çık dışarı ve kalkmazsam zor kullanılacağı söylendi. Yazıklar olsun size Ben yüzde 50 oyu olan siyasi partinin temsilcisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir Meclis Üyesi olarak gördüğüm davranış karşısında Gebzespor yöneticilerinin gözü önünde olmasından dolayı sizleri kınıyorum. Yazık çok yazık. Gebze Belediyesi'nin tüm Gebzespor ile ilgili karar hep oy birliği ile geçti. Dediğim gibi her zaman elimizden geldiğince yanında olduk. Çünkü bizler Gebzeliyiz." şeklindeki açıklaması iki kız babası bir sporsever olarak inanın derin acılar içerisinde bıraktı.

Bir kez daha belirtmekte fayda var biz Ümit Kabay’ın Gebzespor başkanlığı döneminde Gebzespor Kulübü müdürlüğü, Selahattin Türkmen’in başkanlığı döneminde de Gebzespor’da Başkan vekilliği yaptık, Müdürlük ve Başkan vekilliği yaptığımız dönemlerde başarılı olduk yada olamadık tartışması bir tarafa sözümüzün , nazımızın geçtiği herkese “Aman Arkadaşlar Spor dostluk ve kardeşliktir, dostluk ve kardeşliğin en üst seviyelere çıkması küfür ve kötü tezahuratın önlenmesi adına Bayan seyircileri ve çocukları karşılaşmalara getirecek alternatifleri bulmamız gerekiyor ki futbol karşılaşmalarının bir savaş değil aile bireylerinin birkaç saatini birlikte geçirebileceği bir görsel eğlenceye dönüştürelim” tavsiyelerinde bulunduk, bu talebimizi de çok uğraşmamıza rağmen gerçekleştirmeyince işin yakasını mecburen bıraktık.

Bizim evimiz Gebze Alaettin Kurt stadyumunun hemen bitişiği, dolayısı ile karşılaşmalara gitmesek te stadyumun içerisindeki havayı birebir teneffüs etme  durumumuz var, Gebzespor karşılaşmaları öncesi Büyük Patron Muzaffer Ercan ile Rambo Paşa diye bilinen Gürsel Ercan’ın “3 atacağız 5 çekeceğiz” iddiaları dolayısı ile istesekte istemesekte Maç havasına girmiş oluyoruz.

Biz öteden beri Gebze İlçe Spor müdürünün böylesi konularda yetersiz kaldığını pek çok kez yazdık, İyi Sporcudan,Şampiyon Sporcudan iyi yönetici olmayacağına da Gebze İlçe Spor müdürünün en iyi örnek olduğunu iddia ediyoruz, Öyle olmasa kimine göre 20 bin kimine göre 30 bin seyircinin bulunduğu bir spor şöleninden bu kadar kötü bir ders çıkmazdı zaten.
Biz Dilek Tan’ı tanımayız, daha bir kez bile karşı karşıya gelmiş değiliz, Belli noktalarda siyaseten dünya görüşlerimizin bile uymadığını biliyoruz, ancak Dilek Tan’ı CHP açısından tam bir kazanç olarak gördüğümüzü, CHP’de görev yapanlarında partileri adına en az Dilek Tan kadar çaba göstermeleri gerektiğini zira particiliğin her alanda temsil demek olduğunu anlatıyoruz, Belki de Dilek Tan kardeşimizin şu an yaptığı siyasetin bizim gençlik yıllarımızda MHP’de yaptığımız amansız mücadeleye benzettiğimizden olsa gerek, Tan’ın siyaset tarzı hoşumuza gidiyor ancak burada elbette ki mevzu siyaset değil.

Böylesi önemli bir günde Gebze İlçe Spor müdürünün hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan daha seyirci yeni gelmeye başlarken ve henüz karşılaşma başlamamışken  organizasyonu yapıp olabiliyorsa Protokolün yeri olarak bilinen tribünlerin tamamında Bayanların bulunmasını gerektirecek bir Organizasyon yapması gerekiyordu.

Ancak son dönemlerde bürokratlar Sade vatandaştan yada Bayanlardan daha çok yapması gereken asıl görevleri unutup  etkinliğin yapılacağı alanın giriş kapısının önünde el pençe divan “acaba Hangi AK partili siyasetçi intikal edecek” düşüncesi ile “Devletin değil maalesef bir siyasi partinin bürokratı” olmayı tercih ettiklerinden ortaya Dilek Tan örneğinde olduğu bu tür saçma sapan durumlar çıkıyor.

Dilek Tan’a yapılan terbiyesizlik  dikkat edin taraflı tarafsız bütün kitlelerin tepkisini çekti “Oturduğun yerden kalkmazsan zor kullanırım” diye tehdit savuran akl-ı evvel görevliye “ Kullandığın üslup,sarf ettiğin cümleler başka birisi tarafından senin annene, bacına, kızına yada bir bayan akrabana karşı kullanılsa tavrın ne olur” diye sormak ve onun vereceği cevaba göre bir eylem yapmak gerektiğine inanıyoruz.

Burada İlçe Spor müdürü suçlu, Dilek Tan’a "Oturduğun yerden kalkmazsan zor kullanırım" diyen görevli suçlu ancak en büyük suçlu Protokol tribününün kendisine şahsiyet katacağını düşünen ve bir bayana yapılan haksızlık karşısında kör-sağır-dilsiz olan Protokol hastası erkeklerdir.

Dilek Tan’a bu terbiyesizliği yapan görevliye "Aynı dangalaklığı AK Partili bir siyasetçiye de yapabilirmiydin.? Şeklindeki soruyu son derece sığ buluyoruz, Dilek Tan’a yapılan saygısızlık diyelim ki AK Partili bir bayan siyasetçiye yapıldı, bundan dolayı İlçe Spor müdürü ve bu terbiyesizliği yapan görevli, başka bir yere tayin edildi. Bunda bir ölçü yok zira Gebze’de bu dangalaklığı yapan aynı seviyesizliği Türkiye’nin her yerinde yapacak durumdadır.

Burada üşünülmesi ve dikkat edilmesi gereken hadise binlerce seyircinin bulunduğu bir spor kompleksinde bir bayana yapılan terbiyesizlik ve o terbiyesizliğe kayıtsız kalınmalıdır, Bu tür bir terbiyesizliğe maruz kalan bir bayanın siyasi kimliği, Nereli olduğu, Nereden geldiği de asla önemli değildir, Burada görülen bizim hemen her konuda olduğu gibi 'Centilmenlik' konusunda da dip yaptığımız,İnsanlıktan nasibimizi almadığımıdır.

Bu kadar yoğunluk arasında gönül verdiği yerleşim merkezinin spor kulübünün başarısına ortak olmak adına yanında 5 yaşında çocuk ile birlikte spor kompleksine gelen bir bayanı takdir etmek gerekirken” Oturduğun yerden kalkmazsan Zor kullanırım" diyen Dangalağın tavrı karşısında  muhtemelen tamam diyen Dilek Tan’ın en ufak bir itirazı yada karşılık vermesi sonrasında 20 bin kişinin bulunduğu bir alanda nasıl büyük olayların, nasıl büyük kavga ve karışıklığın yaşanabileceğinin  önüne geçtiği için de sağduyusu  dolayısı ile en başta İlçe Spor müdürünün kendisinden özür üzerine özür dilemesi gerektiği de asla unutulmasın.

Bütün bunlarla birlikte 'bir bayana karşı bile zor kullanacak insanlar ne zaman çoğaldılar?' Sorusuna cevap bulmak zorundayız. Aksi takdirde Bundan sonra yapılacak Gebzespor karşılaşmasında tribüne gelenler karşılaşmanın sonucundan çok böylesi bir olayın tekrar yaşanıp yaşanmayacağının gerginliği ile orada olacaklardır.

Erkek olana, insan olana yakışır mı, bir bayana 'oturduğun yerden kalkmazsan zor kullanırım' demek.

 
Son Güncelleme: 13.04.2018 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37