Çiler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı

Çiler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Aralık 2016 Pazartesi 21:34
 Çiler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

Çiler yaptığı açıklamada şunları söyledi:

5 Aralık 1934'te 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı' veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bu gün, 'Kadın Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır.

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı'nı, tam 82 yıl önce Gazi Mustafa Kemal önderliğinde tanıyan Türkiye Cumhuriyeti, öncü ülkelerden biri olmuştur. Nitekim; kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir.

Ailemizin temel yapı taşı, geçmişten günümüze fedakârlıklarıyla Cumhuriyetimizin yükselmesinde,  milli kültürümüzün yaşatılmasında büyük pay sahibi olan kadınlarımız, günümüzde eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirmektedirler. 

İş dünyasında hak ettikleri yerlere gelebilmeleri için kadınlarımıza, çeşitli destek kredileri ve eğitimler verilerek, girişimci kadınlarımızın da atılımlar sağlamasında destek projelerimiz ve eğitimlerimiz devam etmektedir.

Varlıkları ile sosyal yaşantımıza anlam ve değer katan kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlar, aile içinde ve çalışma hayatımızda hak ettiklere yere ulaşmalarını ve toplumsal süreçlere katılımlarına yönelik faaliyetlerin arttırılmasını dilerim.    
Son Güncelleme: 05.12.2016 21:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37