banner55

Çiler: Depremin öncesi ve sonrası için hazırlık yapmalıyız

Çiler: Depremin öncesi ve sonrası için hazırlık yapmalıyız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ağustos 2017 Çarşamba 21:37
Çiler: Depremin öncesi ve sonrası için hazırlık yapmalıyız


Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, on binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, yaralanmasına veya hayatlarını engelli olarak sürdürmelerine sebep olmuştur" dedi.

Depremin öncesi ve sonrası için hazırlık yapmalıyız diyen Çiler sözlerini şöyle sürdürdü:

Ülkemiz, dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde yer almakta ve yüz ölçümümüzün % 42'si birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Bu sebeple, deprem riskiyle her an karşı karşıya olduğumuz gerçeğinden hareketle, gerekli tedbirlerin zamanında alınması, acil durumlarda bilinçli olarak arama kurtarma çalışmaları yapacak ekiplerin sayılarının arttırılması ve küçük yaştan itibaren depremlerde nasıl hareket edilmesi gerektiğine yönelik  eğitimlere okullarda ağırlık verilmesi, depremi en az kayıpla veya kayıpsız olarak atlatmamız açısından önemlidir. 

Konuya ilişkin Hükümet nezdinde yürütülen faaliyetler ve Deprem Yönetmeliği güncelleme çalışmaları da, bu doğa felaketinin kötü sonuçlarını en aza indirmek için alınması gereken fiziksel tedbirlerin hayata geçirilmesini sağlamaktadır.

Gebze Ticaret Odası olarak üyelerimizin ticari hayatlarına katma değer kazandıracak faaliyetlerimizin yanında sosyal sorumluluk projelerimizle de bölgemize fayda sağlama gayretindeyiz. 

Deprem açısından riskli olarak kabul edilen bölgemizde, ilgili kurumların işbirliğinde depremle yaşama bilinci oluşturmak, depremin zararlarından çok az kayıpla kurtulmayı başaran, deprem bilincinin geliştiği  ülkelerin çalışmalarını yakından takip etmek ve deprem sonrası ilk 72 saatin önemini anlatmak için paneller  düzenlemenin yanı sıra, deprem sırasında ve sonrasında ihtiyaç duyulan toplanma merkezlerinin oluşturulması, bu merkezlerin yerleri hakkında bilgilendirme yapılması ve bölgemizde doğal afetlerde bilinçli bir şekilde arama, kurtarma çalışmaları yürütecek AFAD  Gönüllüleri oluşturulması adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz

Hafızalarımızda silinmeyecek izler bırakan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 18.nci yıldönümünde, depremin öncesi ve sonrası için hazırlık yapmak, hepimizin sorumluluğudur. 

Bu sorumluluğumuzun daha fazla bilincinde olmamız dileğiyle, Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenleri rahmetle anar, deprem sonrası hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın yaşam şartlarının daha da iyileştirilmesini dilerim. 


Son Güncelleme: 16.08.2017 21:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37