Çiler’den 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü mesajı

Çiler’den 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Eylül 2019 Cumartesi 00:02
 Çiler’den 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü mesajı


Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çiler mesajında şunları söyledi:

Okuma yazma faaliyetlerine toplumun duyarlılığını ve toplumsal katılımı sağlamak amacıyla her yıl kutlanan 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nde, yaşam boyu öğrenmenin ilk basamağını oluşturan okuma ve yazmanın önemini bir kez daha vurgulama imkanı buluyoruz.

Bireylerin iletişim becerilerini geliştirerek sosyalleşebilmesi, hayatlarını dönüştürebilmesi ve farklı bir bakış açısına sahip olabilmesi, okuma yazma becerilerini geliştirmekle birebir bağlantılıdır. Bir toplumda okuryazar oranı ne kadar fazla ise o toplum aynı ölçüde gelişir ve ilerler. 

Ülkemizde maalesef kişi başına düşen kitap sayısı oranı oldukça düşüktür. Gelişen ve değişen dünyada, teknolojinin bizlere sunduğu imkanlardan yararlanılan kütüphanelerden, E-Kitap uygulamalarından kitaplara daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilir, bu sayede okur yazar oranımızı yükseltme imkanına erişebiliriz.

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’ nü kutluyor; sosyal farkındalık kazanmak ve farklı kültürleri tanımak adına, empati ve uyum içinde yaşamayı da olumlu şekilde etkileyen okuma yazma alışkanlığımızın artması ile bu alışkanlığın yaşam biçimi haline dönüştürülmesi hedef olarak alınan bir nesil yetiştirilmesini diliyorum.
Son Güncelleme: 07.09.2019 00:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37