Cinayet sanığı: Ağabeyimin doğrulttuğu tabanca ateş aldı

Cinayet sanığı: Ağabeyimin doğrulttuğu tabanca ateş aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Kasım 2016 Salı 15:54
  Cinayet sanığı: Ağabeyimin doğrulttuğu tabanca ateş aldı
İZMİT'te, annesini döven ağabeyini öldüren 33 yaşındaki Ahmet Kurt, eşinden şiddet gören yengesinin kadın sığınma evine gitmesinin ardından ağabeyi 41 yaşındaki Emrullah Kurt'un psikolojisinin bozulduğunu, kendisine doğrulttuğu tabancanın çıkan kavgada ateş aldığını söyledi.

Geçen Ağustos ayında Kabaoğlu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre Emrullah Kurt kardeşi Ahmet Kurt'a telefon açarak annesini dövdüğünü söyledi. Ahmet Kurt eve gelerek annesini alıp hastaneye götürdü. Yüzünde yaralar oluşan Huriye Kurt'u tedavisinin ardından kayınvalidesine bırakarak eve gelen Ahmet Kurt, evin önünde ağabeyi ile tartıştı. Ahmet Kurt, Emrullah Kurt'un elindeki tabancayı almak isterken silah ateş aldı. Yaralanan Emrullah Kurt kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tutuklanan Ahmet Kurt ise cezaevine konuldu.

Bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ahmet Kurt kendini savundu. Ölen kardeşinin psikolojik sorunlarının olduğunu söyleyen Ahmet Kurt, "Komşularına ve mahalledekilere karşı saldırgan davranışlarda bulunmaya başladı. Zaman zaman bu olaylar kolluğa aksetti. Sürekli yengemi darp ediyordu. Yengem kadın sığınma evine gitti. 

Bu olay üzerine ağabeyim evini yaktı. Jandarmaya giderek ağabeyimin madde bağımlısı olduğunu ve tedavi olmasını gerektiğini söyledim. Olay günü de ağabeyim beni telefonla arayarak 'Gel annemi doktora götür' dedi. Eve geldiğimde annemin yüzü çizik içerisindeydi. Annemi alıp hastaneye götürdüm. Annem ağabeyimin kendisini dövdüğünü söyledi. Doktora gittiğimizde olay büyümesin diye annem ve ben dayak olayından bahsetmedik. Merdivenlerden düştüğünü söyledik" dedi.

Annesini kayınvalidesine bıraktıktan sonra eve geldiğini belirten Ahmet Kurt, "Eve geldiğimde yolun ortasında beklediğini gördüm. Aracın açık olan camından bana vurmaya başladı. Silahı bana doğrulttuğu sırada aracın sürücü kapısını hızla açtım. Kapı kendisine çarptı. Çarpmanın etkisi ile silah bir el patladı. Ağabeyim çarpmanın etkisi ile dengesini kaybetti. Dışarı çıktım, elinden silahı almaya çalıştım. Tabanca ağabeyimin elinden düştü. Tabancayı aldım. Tabancayı elimden almaya çalışırken bir el daha ateş aldı. Ağabeyim 'vuruldum' dedi. Bende kendisini aracımla hastaneye götürdüm" diye konuştu.

Emrullah Kurt'un eşi Sezen Kurt ise Ahmet Kurt'un kasıtlı olarak cinayeti işlemediğine inandığını belirterek, "Eşimin beni dövmesi, esrar maddesi kullanması, çevresine ve komşularına karşı saldırgan tavırlarda bulunması hususları doğrudur. Ben kadın sığınma evine gittiğimde evimizi yakmış. Bunu sonradan haber aldım. Beni sopa ile dövdüğünden kadın sığınma evine başvurmuştum. Psikolojik sorunları vardı. Kayınbiraderim her zaman kardeşine ve yeğenlerine sahip çıkmıştır. Kasıtlı olarak bu suçu işlediğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Huriye Kurt ise oğlunun kendisini dövdüğünü ifade ederek, şöyle ifade verdi:

"Olay günü beni dövdü. Emrullah esrar içerdi. Uyuşturucu kullandığı zaman kendisinden geçiyordu. Etrafına rahatsızlık verecek davranışlarda bulunuyordu"

Murat Kurt ise ağabeyinin uyuşturucu kullandığında saldırgan tavırlar sergilediğini belirterek, şunları söyledi:

"Kardeşim esrar içerek saldırgan tavırlar sergiliyordu. Bir keresinde evini yakmıştı. Kendisini zaman zaman tedavi için doktora götürdük. Ancak bir netice alamadık. Doktora götürdüğümüzde de bizlere karşı saldırgan davranışlarda bulunuyordu. Karısını beyzbol sopası ile dövdükten sonra eşinin kadın sığınma evine gittiğini biliyorum." 

Duruşma tanıkların ve delillerin incelenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi. 




Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 29.11.2016 16:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37