Çözüm daha seri istihbarat

Çözüm daha seri istihbarat

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Aralık 2016 Pazar 20:52
Çözüm daha seri istihbarat
Meydana gelen ve içimizi yakan her terör hadisesinden sonra bütün siyasetçiler Koro halinde “Terörü kınıyoruz, bunu yapanlara misli ile karşılık vereceğiz. Saldırı sonucu şehit olanların kanları yerde kalmayacak” şeklinde konuşup işlerinin başına dönüyorlar, Ne zamana kadar.. yeni bir saldırı meydan gelip canımız bir kez daha yanıncaya kadar.

Cumartesini Pazar gününe bağlayan gece Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasından hemen sonra meydana gelen ve 38 güvenlik gücü ve vatandaşımızın şehit olduğu patlama ile terörün o alçak ve acımasız yüzü ile bir kez daha karşı karşıya kaldık.

Bu tür saldırılarda son dönemlerde bir gelenek oluştu, Saldırının meydana gelmesinden en geç iki dakika sonra “Yayın yasağı” konuluyor, arkasından da saldırılarda hayatını kaybedenlerle ilgili gerçek rakamlar saklanıyor “şu kadar yaralımız var” denilerek saklanan gerçekler sabah saatlerine doğru açıklanıyor ve herkesin kafasını allak bullak eden kayıp sayıları veriliyor.

Memlekette olup bitenler karşısında artık “akıl tutulması yaşayan” vatandaşlarımız da haklı olarak “Yabancı haber kaynakları ölü yada yaralı sayısını anında veriyor, bizim haber kaynaklarımız ise doğruyu söylemiyor demek ki yabancı haber kaynaklarının bu saldırıdan haberleri vardı” şeklinde akıla ziyan fikir yürütüyorlar.

Yabancı haber kaynakları ile ilgili herhangi bir “Yayın yasağı” konulmadığı için elin oğlu olup biteni dakika dakikasına ulaşabildiği her yere yayıyor hal böyle olunca da sanki bu ajansların olup bitenlerden haberleri var gibi bir algı ortaya çıkıyor.

Terörün bizim başımıza yıllar yılı nasıl bir bela olduğunu artık anlatmaya gerek yok, siyasetçilerinde özellikle 15 Temmuz sonrası terörün önlenmesi adına Güvenlik güçlerimize sonuna kadar destek olduklarını ve ihtiyacı olan bütün yetkileri verdiklerini hatta ve hatta OHAL gibi bir sürecin başlaması ile Güvenlik güçlerimizin işlerinin daha da kolaylaştırıldığını artık herkes biliyor.

Bir gün önce içerisinde İstanbul’unda bulunduğu 81 ilde Huzur operasyonu yapılmış ve güvenlik güçlerimizden alınan bilgilere göre her taraf didik didik aranmış ve terör ile ilgili kayda değer herhangi bir hareketlilik olmadığı da kamuoyuna ilan edilmiş.

Ancak bu Huzur operasyonunun üzerinden daha 24 saat geçmeden İstanbul’un en kalabalık semtinde hem de Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının olduğu bir günde maçtan hemen sonra meydana gelen hain saldırıda 38 insanımız hayatını kaybediyor yaklaşık 160 vatandaşımız da yaralanıyor.

Biz burada her zaman olduğu gibi birinci derecedeki sorumlusunun İstihbarat birimlerimiz olduğunu düşünüyoruz, Artık sayısını unuttuğumuz saldırılar öncesinde gerekli çalışmaları yapmayıp önlem almayan İstihbarat birimlerimizin İstanbul’un göbeğindeki bu saldırı ile ilgili neden bu kadar bihaber olduklarını öğrenmek bir vatandaş olarak bizimde hakkımız olsa gerek.

Olaylar meydana geldikten sonra dizlerimize vurmanın ağlamanın sızlamanın hiç kimseye bir faydası yoktur, Tam bir ateş çemberinin içerisinde bulunduğumuz bir noktada İstihbarat birimlerimizin daha dikkatli daha uyanık olmaları biri pek çok olası tehlikeden kurtaracaktır.

Siyasetçilerin bu aşamadan sonra İstihbarat birimlerimiz ile ilgili geniş bir soruşturma açmaları bu tür saldırılar olmadan önce alınacak istihbari bilgiler ile ilgili neler yapılması gerekiyorsa tamamı yapılmalı ve artık canımızı yakan olaylardan kurtulmamız gerekmektedir.

Aksi takdirde “kınaya kınaya kına evine döndük” algısı her geçen gün daha da kuvvetlenerek önümüze çıkmaktadır, Olayları önlemenin maliyeti meydana gelen olaylardan çok daha azdır. Bu bilinçle hareket ettiğimiz takdirde olayların çok kısa bir sürede önleneceğini hep birlikte göreceğimize inanıyoruz.

 
Son Güncelleme: 12.12.2016 10:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37