Darbe girişimini lanetliyoruz

KAI Başkanı Metin Baytöre açıklama yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ağustos 2016 Salı 22:11
Darbe girişimini lanetliyoruz
Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Metin Baytöre, Kars Ardahan Iğdır İlleri Dernekleri Platformu olarak 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını,  Cumhuriyete, demokrasiye ve parlamenter sisteme yönelik saldırılara karşı olduğunu ifade etti. 

Metin Baytöre yazılı olarak yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 15 Temmuz’da tarihin en ağır saldırılarından birisine maruz kaldığını, ordu içine sızan FETÖ terör örgütü üyelerinin ülkenin demokratik yapısı ve anayasal düzenine darbe vurmak istediğini belirterek, "Bu kanlı kalkışmayı Kars Ardahan Iğdır Dernekleri olarak lanetliyoruz.  

Türkiye’nin seçilmiş hükümetini devirmek meşru parlamentoyu kapatarak cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe devletin kurumlarına yayılan bir örgütün girişimi olduğu ortaya çıkmıştır.  

Kahraman polisimiz ve ordumuzun şerefli unsurları tüm milletimizle birlikte dirayetle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurmuş, ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüşlerdir.  

Kars-Ardahan Iğdır Dernekleri Platformu olarak bizler millet iradesine ve Türkiye’nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı kalkışmayı lanetliyoruz. Bu hainlerin hukuk içinde en  ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. 

Mecliste siyasi partiler arasında takdir edilen ve bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik varken toplumda ayrımcılık yapılmaması, bugün ayrılık değil birlik olma dileklerimizle bu uğurda can veren vatandaşlarımıza rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. 
Son Güncelleme: 25.08.2016 23:18
Anahtar Kelimeler:
UludağKayıp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37