banner55

Darbe psikolojisinden sıyrılmak

Darbe psikolojisinden sıyrılmak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Aralık 2016 Pazartesi 23:39
 Darbe psikolojisinden sıyrılmak



Bizim doğum tarihimiz 10 Ağustos 1960. Yani İktidarda bulunan Adnan Menderes’in Demokrat Partisine karşı 27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan ihtilalden 73 gün sonra Devlet Demiryollarında yol çavuşu olan bir memur çocuğu olarak dünyaya gelmişiz.

O yıl içerisinde dünyaya gelen erkek çocuklarının bir tamamının isimlerin Cemal yada Gürsel zaman zamanda Cemal Gürsel olarak verilmesinin nerede ise bir gelenek olmasına rağmen rahmetli babamın “Çocuğumuzun ismini hükümete darbe yapan bir ihtilalcinin ismini verip onu bir ömür bu ayıpla yaşatamayız” demesi ile birlikte çoğunluğun babama  “Gürsel” olarak dayattıkları isim “Yüksel “ olarak konulmuş.

12 Mart 1971 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri komutanı Faruk Gürler, Deniz Kuvvetleri komutanı Celal Eyiceoğlu ve Hava Kuvvetleri komutanı Muhsin Batur'un imzasıyla Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a bir muhtıra vererek hükûmetin istifaya zorlandığı askeri müdahalede sırasında henüz 11 yaşındaydık. 

O fırtınalı günlerde olup bitenlere  her ne kadar anlam veremesek te  Babam ve arkadaşlarının “İnşallah 1960 yılında yaşadığımız felaketi yaşamayız, Bunlar ne istiyorlar hükümetten, ne zaman ihtilallerin olmadığı bir memlekette yaşayacağız.?” diye hayıflandıklarını daha bugün gibi hatırlıyoruz.

12 Eylül 1980 ihtilalinde artık fikri manada kendimizi yetiştirmiş, Ülkü Ocaklarında öğrendiğimiz “Vatan-Millet-Bayrak-Kuran” gibi mukaddes değerler ile yoğrulmuş bir Ülkücü olarak Türkiye üzerine fikir üretiyor ve olup bitenleri kendi penceremizden yorumlamaya çalışıyorduk.

12 Eylül 1980 ihtilalinden kısa bir süre önce şu an hayatta olmayan ve bir dönem Devlet bakanlığı görevinde bulunan Şair Yavuz Bülent Bakiler’in kendisi için “Ben Antepli Şahinim ağam mavzer omuzuma yük/Ben yumruklarımla dövüşeceğim yumruklarım memleket kadar büyük” diye başlayan “Antepli Şahin” şiiri yazılan dönemin Orta Öğretim Genel müdürü daha çok “Komando Ayvaz” olarak bilinen Ayvaz Gökdemir’in de tavsiyesi ile İstanbul Atatürk Havaalanından uçağa bindikten 2 saat 45 dakika sonra kendimizi Almanya’nın Frankfurt  şehrinde bulduğumuz zaman henüz 20 yaşına gelmemiştik.

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı, ordu ve bürokrasi ama daha çok Orgeneral Çevik Bir merkezli “Post modern darbe” yapıldığında 37 yaşına ulaşmıştık.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığı'nın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığı  dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23:20'de yaptığı, ve daha çok "Muhtıra" olarak bilinen ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın  “Ben kaleme aldım” dediği  lâiklikle ilgili açıklama yapıldığında 47 

Bütün bu toz duman sonrasında “Artık bu ülkede herkes görevini bilecek, Sivil Hükümet memleketi idare edecek, Askerde sivil otoriteden aldığı talimatlar ile Türkiye’nin iç ve dış güvenliğini sağlayacak, Türkiye’de bir daha kesinlikle askeri darbeden bahsedilmeyecek, bizde eğer yaşarsak bundan 20-30 yıl sonra Askeri darbeleri ve darbelerin bize neler kaybettirdiğini çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağız” diye hayal kurarken  15 Temmuz akşamı birde baktık ki Tanklar İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsünü trafiğe kapatmış.

Biz 15 Temmuz gecesi girişilen ve Türk milletinin “Devletimiz elimizden gitmesin “diye kendilerini tankların önüne yattığı gece 56 yaşındaydık, Ertesi sabah yani 16 Temmuz günü Allah’ın izni, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlılığı milletimizin de canı pahasına fedakarlığı sayesinde darbe girişimi püskürtüldükten sonra “Artık bu darbeyi de atlattık ya bize bir şey olmaz 56 yaşından sonra sakin ve huzurlu bir hayat süreceğiz” diye düşünmeye başlamıştık.

15 Temmuz tarihinden bugüne kadar olup bitenler Türkiye dışında mesela orta büyüklükte bir Avrupa ülkesinin yada Afrika’da son derece büyük bir ülkenin başına gelmiş olsa muhtemelen bu ülkeler şimdi haritadan silinmiş olurdu.

27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de,28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da bizim üzerimizden geçirilmeye çalışılan tanklar başka bir ülkenin sınırları içerisinde hareketlense inanın o ülkelerde taş üstünde taş kalmazdı.

Şu sıralar etrafımıza Türkiye’yi tam olarak bilmeyen birkaç Avrupalı, Asyalı, Afrikalı dünya vatandaşı bulsak ve onlara “Gelin bakalım benim doğum tarihim 10 ağustos 1960, o tarihten bu zamana kadar tarihleri belli olan ama aslında belli olandan belki 10 kat-20 kat daha bilinmeyen saldırlar oldu. 

Biz bu saldırılara karşı 56 yıldır direndik, gücümüz oranında karşı koymaya çalıştık, pek çok metod geliştirdik, hatta 15 temmuz akşamı Ankara’da vatandaşları bombalamak için havalanan uçakları yakalamak ve üzerine atlamak için son derece yüksek binaların üzerine çıkan yüzlerce vatandaşımız bile oldu” diye anlatmaya başlasak muhtemelen 3 dakika sonra  yanımızdakiler bizi “Tımarhane kaçkını” olarak değerlendirir, yada anlattıklarımızdan dolayı kendileri ömürlerinin sonuna kadar “Tımarhanelik” olurlardı.

Hayatını gerçekleşen ve girişim halinde kalan Darbelerin gölgesinde geçiren Yüksel Ercan ve Yüksel Ercan gibi milyonlar şimdi daha büyük bir saldırı ile karşı karşıya kalmış vaziyetteler, Darbeleri dün emperyalist güçlerin Türkiye içerisindeki “Our Boys” (Bizim Çocuklar)  “İşbirlikçiler” vasıtası ile yapıyorlardı ancak 15 Temmuz’u takip eden günlerde işbirlikçilerden “Bir Cacık” olmayacağını anladıklarından olsa gerek direk kendileri yapmaya çalışıyorlar.

Biz bu “Akıla ziyan” olayları anlattığımızda etrafımızdakiler bize “Yüksel Ercan işin gücün komplo teorisi üretmek, boş ver artık, bak FETÖ’nün üzerine büyük bir kararlılıkla gidildi ve bitirildi” dedikleri dakikada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “FETÖ mensubu” dediği polis Rus büyükelçiyi sırtından vurdu.

Şimdi kendinizi Yüksel Ercan’ın yerine koyun ve sanki 56 yıldır hiçbir şey olmamış gibi “Darbe psikolojisinden “ çıkmasını” isteyin..
Zor iş…. 



Son Güncelleme: 27.12.2016 16:31
Anahtar Kelimeler:
ÜniversiteEDİRNEDOÇEK
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37