Darbeciler için tez hazırlayan profesör tutuklandı

Kocaeli Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Nusret Çolak tutuklandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Eylül 2016 Cumartesi 22:24
Darbeciler için tez hazırlayan profesör tutuklandı
Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Adliye'ye sevk edilen darbeci askerler için tez yazdığı belirlenen Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Dekanı ve Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak dün Adliye'ye sevk edildi. 

Nusret İlker Çolak'ın yüksek lisans ve doktora yapan askeri hakim ile savcı ve subaylar için tezler hazırladığı tespit edildi. Nusret İlker Çolak'ın ayrıca hakim üsteğmen İ.Y. için 'Cumhurbaşkanı yüce divanda nasıl yargılanır' adlı tez hazırladığı, darbenin başarılı olması halinde bu tezin de kabul edilmesinin beklendiği iddia edildi. 

Nusret İlker Çolak'ın tez hazırladığı yaklaşık 30 subayın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı bildirildi. Ayrıca, Nusret İlker Çolak'ın evinde yapılan aramada montajlar yapılarak hazırlanmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtları bulundu. Kocaeli Adliyesi'nde gece geç saatlere kadar süren mahkemenin ardından Nusret İlker Çolak tutuklandı.  

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.09.2016 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37