Darıca, Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Darıca, Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Mart 2017 Cumartesi 23:07
Darıca, Çanakkale Zaferi'ni kutladı


Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Darıca’da değişik etkinlikler düzenlendi. Bu önemli günde ayrıca Darıca Şehitliğinin açılışı yapıldı.

Darıca’da günün ilk programı Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Törende Darıca Kaymakamlığı, Darıca Garnizon Komutanlığı, Darıca Belediyesi ve Türkiye Harp Malülü ve Gaziler Derneği Darıca Şubesi  Atatürk Anıtına çelenk koydu.
İlçe protokolünün yoğun ilgi gösterdiği törende Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, Darıca’da yaşayan gazi ve şehit yakınları, Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM
Darıca’da ikinci program Şehit Polis Edip Zengin Anadolu Lisesi tarafından düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ülkemizin geçmişte olduğu gibi bugünde tehdit altında kalmakta olduğunu belirterek, "250 bin askerimizi Çanakkale’de, 90 bin askerimizi Allah-u Ekber dağlarında, binlerce askerimizi de Kurtuluş Savaşı’nda şehit verdik. Bugün de her Türk evladı bu vatan için canını vermeye hazırdır. O yüzden vatanımızın kıymetini çok iyi bilelim" dedi.

Darıca Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Erhan Yeşil de törende yaptığı konuşmada "Vatan, millet, kahramanlık, cesaret, fedakarlık, birlik ve beraberlik gibi çok önemli değerlerimizi evlatlarımıza öğreterek ülkemize faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da konuşmasında Çanakkale destanının dünya tarihinde çok ayrı bir yeri olduğunu, bunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurguladı. Çanakkale destanının insanlık tarihinin dönüm noktası olduğunu vurgulayan Karaman, "işgalciler geldiler, gördüler ve gittiler. Bugün yine yapmayı denerlerse yine gelecekler, görecekler ve gidecekler" diyerek düşüncelerini açıkladı.

Törende konuşmaların ardından Darıcalı şehitlerin ailelerine Kur’an-ı Kerim ve bayrak hediye edildi. Öğrencilerin sahnelediği Çanakkale Oratoryosu ve okullar arası resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

DARICA ŞEHİTLİĞİ AÇILDI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Darıca Belediyesi tarafından yaptırılan Darıca Şehitliği’nin açışı yapıldı. Darıca Nenehatun Mezarlığı içinde yapılan şehitlik, protokol üyeleri ve şehit yakınları ile gazilerin katıldığı törende okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından açılırken, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

BAŞKAN KARABACAK ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ YEMEKTE AĞIRLADI
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Darıca Belediyesi Teras Cafe & Restaurant’ta şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek düzenledi. Yemeğe ilçe protokolünün yanı sıra şehit yakınları ve aileleriyle birlikte gaziler katıldılar. Yemekte kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Karabacak, "bu anlamlı günde davetimizi kırmayarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmeni isterim" dedi. 



Son Güncelleme: 18.03.2017 23:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37