Darıca'da 'Canlı gen bankası' bayram ziyaretçilerini ağırlıyor

Darıca'da 'Canlı gen bankası' bayram ziyaretçilerini ağırlıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ağustos 2018 Perşembe 19:49
Darıca'da 'Canlı gen bankası' bayram ziyaretçilerini ağırlıyor

KOCAELİ (AA) - Kurban Bayramı tatilini çocuklarına ayıran aileler, Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne yoğun ilgi gösterdi.

Bayram tatilinde çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen aileler, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerini de bünyesinde barındırmasıyla "canlı gen bankası" olarak nitelendirilen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ni tercih etti. 

Hava sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü bölgede, yoğun ilgi nedeniyle gişelerin önünde metrelerce kuyruk oluştu. 

Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tür ve hayvan sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olduklarını belirterek, 286 türde 3 bin 600 hayvana ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

İstanbul ve Kocaeli'nin tam ortasında bir lokasyona sahip oldukları için bu iki ilden de yoğun ilgi gördüklerini dile getiren Aydın, "Yaz tatilinde olduğumuz için diğer birçok ilden gelenler var. İstanbul ve Kocaeli'ye akraba ziyaretine gelenler de yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu.

Aydın, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi trafiğinin oldukça yükseldiğini aktararak, "9 günlük bayram tatilinde 50 bin ziyaretçi bekliyorduk, bugün itibarıyla bunun yarısına ulaştık. Şu an 5 gişemiz çalışıyor, buna rağmen kuyruklar oluşuyor çünkü çok fazla ilgi var." ifadelerini kullandı.

Parkta çocuklar için çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

Bu etkinlikler sayesinde çocuklar doğada canlı olarak göremeyeceği birçok hayvanı yakından görüp, beslenmesini izliyorlar ya da farklı bir davranışını gözlemleyebiliyorlar. En çok ilgi çeken hayvanlar maymunlar oluyor ama aslanlar, kaplanlar ve jaguarlar da minik ziyaretçilerimizin en çok bildiği hayvan olduğu için onlar da çok ilgi görüyor. Hava sıcak olduğu için bazı hayvanlar gölgeye çekilebiliyor. Onun için hareketlilik neredeyse insanlar oraya koşuyorlar. Zürafa, zebra ve deve kuşlarının bir arada yaşadığı Afrika bölgemiz de en çok ilgi gören bölümler arasında yer alıyor. 


Son Güncelleme: 23.08.2018 19:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37