Darıca'da Nevruz sevinci

Darıca'da Nevruz sevinci

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2018 Çarşamba 21:30
Darıca'da Nevruz sevinci

Baharın
gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Darıca'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Tevfik İleri İmam Hatip  Ortaokulu'nda yapılan kutlama programına ilçe protokolünün yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldılar. 

Kutlama programında konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman tüm vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayarak, "Nevruz ateşinin tüm Türkiye’yi ve insanlığı ısıtması temennisiyle barış ve kardeşlik dolu günler diliyorum" dedi.


Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Türklerin geleneksel bayramı olan Nevruz’un yeni nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi. 

Karabacak; "Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesi. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramında huzur ve barış içinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum" diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Şenliği’nde protokol üyeleri geleneksel Nevruz ateşinden atlayıp, demir dövdüler.. Etkinlikler öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterileri, skeçler ve çeşitli gösterilerle devam etti. 



Son Güncelleme: 21.03.2018 21:33
Anahtar Kelimeler:
Darıcada Nevruz Sevinci
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37