Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma

Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mart 2018 Salı 14:50
 Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma


Sokak hayvanlarının rehabilitesi ile ilgili çalışmalar çerçevesinde Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Hayvan Sağlığı ve Refahı Ekibi, sokak hayvanları için güzel çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Hayvan Sağlığı ve Refahı Ekibi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde sokak hayvanlarının korunması, beslenmesi ve tedavilerinin sağlanması ile gerekli eğitim çalışmalarına devam ediyor. 

Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Orta Okulu ile yapılan ortak çalışma neticesinde Okul Bahçesine kedi evleri konularak öğrencilere sokak hayvanlarının korunması, gözetilmesi, bakım ve kötü muamelelerden uzak tutulması hakkında bilgi verilirken, aynı uygulamanın ilerleyen zamanlarda ilçedeki dier okullarda da hayata geçirileceği ifade edildi.

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Hayvan Sağlığı ve Refahı Ekibi, sokak hayvanlarının rehabilite merkezlerinde kısırlaştırılması, aşılarının yaptırılması ve onlara kulak küpesi takılması kaydıyla onları kontrol altında tutuyor. Ayrıca sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için parklarda 'kedi evi' olarak adlandırılan barınma kulübeleri kurarak sokak hayvanları için önemli bir çalışmayı hayata geçiren ekiplerin gayretli çabaları özellikle hayvanseverlerin büyük beğenisini kazanıyor. 

Son Güncelleme: 13.03.2018 14:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37