banner55

Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma

Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2017 Pazartesi 14:23
Darıca'da sokak hayvanlarına özel çalışma


Darıca Belediyesi tarafından 5119 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hayvan Refahı ekibi sokak hayvanlarının rehabilitesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kış aylarının yaklaştığı bu günlerde bölgedeki esnaflardan temin edilen yiyecekler hayvan severler ile birlikte bölgede belirlenen noktalardaki köpeklerin beslenmesi amacıyla belirli noktalara bırakılarak sokak hayvanlarının aç kalma ihtimaline karşı önlemler alındı.

Refahı ekibi ayrıca sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği parklarda 'kedi evi' olarak adlandırılan barınma kulübelerinin sayısını artırarak sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında barınması adına çalışmalarını sürdürüyor.

REHABİLİTASYON ÇALIŞMLARI SÜRÜYOR
Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hayvan Refahı ekibi tüm bu çalışmaların yanı sıra ilçe sınırları içerisinde bulunan sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçilebilmesi için sokak hayvanlarının rehabilite merkezlerinde kısırlaştırılması, aşılarının yaptırılması ve kulak küpesi takılmak kaydıyla kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. 
Son Güncelleme: 30.10.2017 14:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37