banner55

Demirci: Çayırova eğitim, kültür ve spor şehri kimliği kazandı

Demirci: Çayırova eğitim, kültür ve spor şehri kimliği kazandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ekim 2018 Pazar 21:44
Demirci: Çayırova eğitim, kültür ve spor şehri kimliği kazandı

4.5 yılda Çayırova'da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Demirci, özellikle eğitim, kültür ve spor yatırımlarının ilçeye sınıf atlattığını, bütçeye oranı açısından bu alana en yüksek yatırım yapan ilk on belediye içerisinde yer aldıklarını açıkladı. 

4,5 yılda toplam 118 derslikten oluşan 4 okulu belediye kaynaklarıyla eğitime kazandırdıklarını, bu alanda ülke çapında örnek olduklarını söyledi. Klasik Belediyecilik anlayışını çoktan aştıklarını, rutin belediye hizmetlerinin yanısıra sosyal, kültürel, sportif belediyeciliğe önem verdiklerini, vatandaşın günlük hayatını doğrudan ilgilendiren her alanda çözüm üretmek için seferber olduklarını ifade etti. 

BAŞKAN DEMİRCİ: EĞİTİM EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ

Eğitimde hem tesisleşmeye hem de kaliteye, niteliği artırmaya yönelik Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte büyük çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Demirci şunları söyledi: 

Amacımız Çayırova’nın tamamında tekli eğitime geçmek. Bu konuda çok mesafe aldık. Son yıllarda ilçemize Spor ve konferans salonlarıyla, kütüphaneleriyle, laboratuarlarıyla son derece modern, tam donanımlı okullar kazandırdık. 

Bir kaç okul kaldı çiftli eğitim yapan. Bunun için hızla okul yerlerini oluşturuyoruz. Hatta gelecekteki okul ihtiyaçlarını da karşılayabilmek adına belli yerlerde yüzlerce dersliğe sahip 5-6 okulu içinde barındıracak kampüs, kompleks formatında eğitime yerler tahsis ediyoruz.  

Belediye olarak inşa edip eğitime kazandırdığımız okulların yanı sıra her yaz döneminde yıpranan okullarımızın boya, badana, tamirat, tadilat işlerini de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca okullarımızla kültürel, sosyal, eğitsel ve sportif onlarca projeyi her türlü maliyetini karşılayarak, lojistik desteğini de sağlayarak hayata geçiriyoruz. 

Milli Eğitim başta olmak üzere bakanlıklarımızın ilçemizdeki kurumlarını belediyemizin bir birimi gibi görüyor, ortak projeler yapıyor, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hepsiyle uyum içinde çalışıyoruz. 

DEV YATIRIMLARLA ÇAYIROVA EĞİTİM, KÜLTÜR VE SPOR ŞEHRİ KİMLİĞİ KAZANDI

Demirci, 4.5 yıldır sürdürdükleri dev tesisleşme  hamlesiyle projeleri ilçenin her noktasına adeta  nakış nakış işleyerek Çayırova’yı bir eğitim kültür ve spor şehrine dönüştürmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. 

İki dev kültür merkezi, Kent Parkı, iki kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, her mahallede hayata geçirilen semt konaklarıyla, semt pazarları, sosyal tesisleri, semt meydanları ve prestijli caddeleri, dev altyapı ve ulaşım çözümleriyle,  35 yeni parkı, mesire alanları ve ikiye katlanan kişi başına yeşili ve sosyal yaşam alanlarıyla Çayırova’nın bölgenin yıldızı haline geldiğini vurgulayan Başkan Demirci, artık insanların Çayırova’yı yaşamak için tercih edilen bir şehir olarak gördüğünü söyledi. En önemli amaçlarının Çayırova’ya sadece insanlara iş, aş üreten bir sanayi şehri kimliği değil, her türlü sosyal, kültürel altyapısı ve sunduğu imkanlarla bir yaşam şehri kimliği kazandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Demirci, attıkları her adımın, ürettikleri her projenin arkasında yatan temel düsturun, felsefenin bu olduğunu ifade etti. 

BÜYÜKŞEHİR İLE ELELE ÇALIŞINCA OLUYOR, ÇAYIROVA KAZANIYOR

Demirci, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara ile uyum ve koordinasyon içerisinde çalışmanın Çayırova’ya hizmet olarak geri döndüğünü, bu sinerji ikliminin  yansımasını ilçenin dört bir  yanında görmenin mümkün olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilçeye çok önem verdiğini, adeta Çayırova Belediye Başkanı gibi çalıştığını, 4.5 yılda gerçekleşen hızlı dönüşümde önemli payı olduğunu, kendisine Çayırova halkı adına müteşekkir olduklarını dile getirdi. Başkan Demirci, "Büyükşehir’le elele çalışınca oluyor, Çayırova kazanıyor" cümlesi bizim sadece sloganımız değil, çalışma prensipimizi, başarı sırlarımızdan en önemlisini ifade ediyor. Üçlü olsun, güçlü olsun prensibini özetliyor" dedi. 

4.5 YILDA 450 MİLYONLUK 80 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Başkan Demirci, görevde oldukları zaman dilimi boyunca 40 tanesi büyük olmak üzere toplam 80 projeyi, 450 milyon liralık yatırımla hayata  geçirdiklerini, şehrin fiziki tüm ihtiyaçlarını hemen hemen karşıladıklarının bilgisini verdi. 

Başkan Demirci tüm bu yatırımları mali disiplini bozmadan, borçsuz şekilde hayata geçirdiklerini özellikle vurguladı. Çayırova’nın %6 ilk nüfus artışıyla Türkiye’nin en önde gelen ilçelerinden birisi olduğunu, Türkiye’nin her yerinden göç aldığını belirten Demirci, bu nüfus artışının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılayacak yerel ve genel kamu yatırımlarının hızla hayata geçirilmesinin önem arz ettiğini söyledi. 

Şehri geleceğe taşıyacak Projeleri üretirken her zaman mümkün olan en büyük ölçeklerde tasarladıklarını, geleceğe dönük nüfus projeksiyonlarını göz önünde bulundurduklarını, 30 yıl sonrasının 250 bin nüfuslu Çayırova’sını düşünerek adımlar attıklarını ifade etti. 

Demirci sözlerini şöyle tamamladı:

Zamanı iyi kullanmak çok önemli. Günümüzde bir projenin sadece yapılıp bitirildiği değil, ne kadar zamanda ve ne kadar maliyetle hayata geçirildiği başarıyı tayin ediyor. O yüzden hızla yol almak için, Çayırova’daki fiziki değişim ve dönüşümü bir an önce tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. 
Gündemimizde hep yatırımlar var. Projelere odaklanmış durumdayız. Önümüze bakıyoruz. Milletimizin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu alnımızın akıyla taşımak ve karşılarına başımız dik şekilde çıkmak için gayret sarfediyoruz. 


Son Güncelleme: 15.10.2018 10:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37