Demirci’den 17 Ağustos mesajı

Kaçak yapıya geçit vermiyoruz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2016 Çarşamba 15:52
Demirci’den 17 Ağustos mesajı
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminin 17. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında deprem gerçeğini hatırlatan Demirci, Türkiye’nin Batıdan doğuya, kuzeyden güneye aktif bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu ve deprem gerçeğini unutmamak gerektiğini hatırlattı. 
17 Ağustos 1999 yılındaki depremin Türkiye’de ve Dünya’da deprem gerçeğini tekrar hatırlattığını belirten Demirci, “Tabi ki en büyük temennimiz bir daha böyle acılar yaşamamak. Ama millet ve devlet olarak her an depremler yaşanacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız.

Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. 
Biz yerel ve mahalli idareler olarak halkımızın güvenliğini ve ilçemizin sağlıklı yapılaşmasını sağlamak için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaçak yapıya geçit vermiyoruz. Yeni yapılaşmalarda tedbiri ve denetimi elden bırakmıyoruz. Kısacası halkımızın nefes alacağı yaşamını sürdüreceği her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Sizler de biliyorsunuz ki hükümetimiz deprem ve diğer doğal afetler için çeşitli reformlar gerçekleştirdi. Bizler de yerel yönetimler olarak bu reformlara uygun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha sağlıklı, güvenli yapılaşma adına gece gündüz çalışıyoruz. Buradan bir kez daha 1999 yılındaki 17 Ağustos Gölcük depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

 
Son Güncelleme: 20.08.2016 00:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37