banner55

Denizde batan tekneden 1,1 ton uyuşturucu çıktı

Denizde batan tekneden 1,1 ton uyuşturucu çıktı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mayıs 2019 Salı 15:21
 Denizde batan tekneden 1,1 ton uyuşturucu çıktı


Ayvalık ilçesi Maden Adası kıyısında, içinde 26 kilogram skunk olan paketi bulan sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, havadan yaptıkları keşif uçuşunda batan bir tekneyi ve çevreye saçılan uyuşturucu paketlerini belirledi.

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında batan bir teknedeki 1 ton 126 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli yakalandı.

Maden Adası güney kıyısında şüpheli bir paket gören Ayvalık Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Sahil güvenlik ve jandarma görevlilerince yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu pakette, vakumlanmış halde 26 kilogram skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) olduğu anlaşıldı.

Bu olay üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteriyle bölgede gerçekleştirilen keşif uçuşunda, Yellice Adası açıklarında ahşap bir teknenin battığı görüldü. Ayrıca, Yellice ve Kamış adaları bölgelerinde denize yayılmış paketler olduğu tespit edildi.

Bölgede 1 ton 100 kilogram skunk daha bulunarak muhafaza altına alındı.

-Tekne aşırı yükten batmış

V.Y'ye ait olan bu teknenin, aşırı yükleme nedeniyle su alarak battığı anlaşıldı. Daha sonra tekne sahibi V.Y. ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen İ.İ.Ç. gözaltına alındı.

Olaya karıştığı öne sürülen bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Son Güncelleme: 07.05.2019 15:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37