Deprem Çalıştayı'’nın 3.sü düzenlenecek

8-9-10 Kasım tarihlerinde yapılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2016 Cumartesi 11:16
Deprem Çalıştayı'’nın 3.sü düzenlenecek
Büyükşehir, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'’nın üçüncüsünü gerçekleştirecek
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nınl üçüncüsünü düzenleyecek. Bu yıl uluslararası hale getirilen çalıştaya yurtdışı ve yurtiçinden çeşitli akademisyenler ve uzmanlar katılacak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 8-9-10 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Ticaret Odası’nın meclis salonunda gerçekleştirilecek.
 
FARKINDALIĞI ARTIRMAK
Ulusal ve uluslararası çalıştaylar, bölgemizin deprem tehlike ve riskine yönelik çeşitli projelerin gündeme gelmesini sağlamak ve kamuoyunda depreme karşı farkındalığı arttırmak amacını taşıyor. Bu yılki çalıştayda ülkemizde ve dünyada bu yönde en son teknolojik çalışmalar ele alınacak.  Ayrıca önceki çalıştaylara ait hazırlanan dergi, makale ve çalışmalar yayınlanacak.
 
AFETLERİN RUHSAL ETKİSİ
Geçtiğimiz yıl düzenlenen çalıştayda Kocaeli’de büyük boyutta deprem yaşanıp yaşanmayacağı konuşuldu. Çalıştayda olası İstanbul depreminin ilimize etkileri gibi konuların yanında afetlerin hukuki boyutu ve insanlar üzerinde yarattığı travmaların ruhsal boyutu da ele alındı.

 
Son Güncelleme: 02.10.2016 23:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37