Dilenen çocuklar ailelerine teslim ediliyor

Dilenen çocuklar ailelerine teslim ediliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Mayıs 2018 Perşembe 16:19
 Dilenen çocuklar ailelerine teslim ediliyor

 
İZMİT'te, sokakta dilenen çocuklar görevliler tarafından alınarak ailelerine teslim edilirken, aileleri çocukları dilendirmemeleri konusunda uyarılıyor.

İzmit ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İzmit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerinden oluşan mobil ekipler, sokakta dilenen çocuklara yönelik çalışma yapıyor. Özellikle ana caddeler, cami önleri ve trafik ışıklarında dilenen çocuklar alınarak ailelerine teslim edilirken, ailelerine çocuklarını dilendirmemeleri konusunda uyarıda bulunuluyor. 

Okul çağındaki çocukların dilenmeye zorlandığına dikkat çeken yetkililer, "Sokakta çalışmak veya dilenmek zorunda bırakılan çocuklar hem bedenen, hem de zihinsel olarak çeşitli olumsuzluklarla karşılaşıyor. Özellikle küçük yaşta dilenmeye zorlanan çocuklarla ilgili denetimlerimize aynı kararlılık ve titizlikle devam edeceğiz. Çocukların çalıştırılıp dilendirilmeleri yasaktır. Dilenen çocuklara verilen paranın onları sokağa mahkum edeceğini unutmayalım. 
Vatandaşımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Oluşturduğumuz mobil ekipler, sokaklarda dilenen çocukları toplayarak ailelerine teslim ediyor ve anne babalarda çocuklarını dilendirmemeleri konusunda uyarılıyorlar. Uyarıları dikkate almayan aileler hakkında da yasal işlem yapılacaktır" dedi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 10.05.2018 16:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37