banner55

Dilovası zabıtasından fiyat denetimi

Dilovası zabıtasından fiyat denetimi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ekim 2018 Salı 00:17
  Dilovası zabıtasından fiyat denetimi

Dilovası'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsata çevirenlere karşı yaptığı uyarılar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, denetimlerini sürdürüyor.

Dilovası Belediyesi zabıta ekipleri, son zamanlarda kur artışını fırsat bilerek haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek için vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirdi. 

Zabıta ekipleri, özellikle marketlerde denetim yaparken, yerli ürünlerdeki fiyat etiketlerindeki artışları kontrol etti. Ayrıca 3 Ekim 2018 itibari ile kullanılması zorunlu hale gelen yerli üretim logolarının da kullanılıp kullanılmadığı denetlendi. Zabıta ekipleri, usulsüzlük tespit edilmesi halinde konuyu Ticaret Bakanlığı'nın ilgili kurullarına bildireceklerini belirtti.

VATANDAŞIMIZIN ÇIKARLARINI KORUYACAĞIZ

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, gerek vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekse kur artışına bağlı olarak fahiş fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Stokçuluk ya da fahiş fiyatlar ile haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı gereken yasal yaptırımlar uygulanacak. 

Zabıta ekiplerimiz kent merkezinde bulunan marketlerin raflarındaki ürünlerin üretim koşullarını, fiyat etiketlerini, etiket ve kasada fiyat farkı olup olmadığını kontrol ediyor. Amacımız, stokçuluğun önüne geçmek ve vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarını korumaktır.

TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Zabıta biriminde bulunan arkadaşlarımız, ürünlerin üzerinde etiketler bulunup bulunmadığına bakarak, eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıp, en son ne zaman fiyat artışı yapıldığını tespit ediyor. Ürünlerin üzerinde yerli üretim logoları var mı, yok mu bunları kontrol ediyor. 

Ürünlerin gramaj kontrollerini de yapıyorlar. Olumsuz bir durum tespit edilirse konu Ticaret Bakanlığı'nın ilgili kuruluna gönderiliyor. İlgili kanun ve yönetmeliklere riayet etmeyen yerel firmalara 5 bin TL'ye kadar, ülke çapında hizmet veren firmalara ise 50 bin TL'ye kadar cezalar veriliyor" dedi.
 
Son Güncelleme: 09.10.2018 00:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37