Dilovası'nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Dilovası'nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Eylül 2018 Çarşamba 18:30
Dilovası'nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Dilovası'nda Gaziler Günü kutlamaları Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan,  Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile birim müdürleri, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törenler Dilovası Şehit Aileleri ve Gaziler adına Gazi Tahsin Odabaşı günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sürdü. 

Odabaşı; "Gazilik, Türk toplumunun nazarında şehitlikten sonra en önemli mertebelerden ve unvanlarından biridir. Savaşta ölenlere şehit, savaşa katılarak büyük yararlılık gösterenlere, yaralananlara ise gazi deriz. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Gerektiğinde gözlerini bile kırpmadan can vermeye hazır olmuşlardır" dedi. 

TOLTAR: EN ÜSTÜN MERTEBE 

Anma programı sonrası gazileri ve protokolü Belediye toplantı salonunda ağarlayan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk milletini var etmek için üstün bir cesaret ve feragat göstererek serden geçen gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini belirterek, "Şahadet ve gazilik her vatan evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir" dedi. 

TBMM tarafından Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Türk milletinin ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tüm tehditlere karşı binlerce yıldır canı pahasına mücadele ettiğini ifade eden Başkan Toltar, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile asırlardır şer odaklarına karşı mücadele eden bu milletin destansı fedakârlığı, bugünlere ulaşmamızın en büyük nedenidir. Uğruna çok büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. 
Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum” dedi.
  
KAYMAKAM ALKAN: BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ 

Dilovası İlçe  Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ise konuşmasında şunları söyledi: 
Gaziler Günü bir minnettarlık ifadesidir. En kutsal görev olan vatan savunmasında ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve gazilik rütbesine ulaşan tüm vatan evlatlarına duyduğumuz şükran duygularının ifade edildiği bir gündür. 

Gazilerimiz; devletimizin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları ve kanları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile ülkemizin bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır. 

Bu nedenle gazilerimiz; bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum.

Kaymakam Alkan ve Başkan Toltar, gazilere ve şehit yakınlarına çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 


Son Güncelleme: 19.09.2018 18:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37