Dilovası'nda Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü'nün 95. yıldönümü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Eylül 2016 Çarşamba 10:24
Dilovası'nda Gaziler Günü kutlandı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanının verilişinin 95. yıldönümü olan Gaziler Günü dolayısıyla Dilovası Belediye Meydanı’nda anma programı düzenlendi.

Programa Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Barış Keser, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, Dilovası ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı. 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
Dilovası Belediye Meydanında düzenlenen 19 Eylülü Gaziler Günü programı Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin ardından protokol üyeleri ve Dilovası’nda yaşayan Gaziler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın misafiri olarak Dilovası Belediyesi toplantı salonunda ağırlandılar.

ŞAHİN: ONLARA MİNNETTARIZ
Toplantı salonunda günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, "Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı verilmiştir. Bununla birlikte 19 Eylül tarihinin ülkemizde ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesidir" dedi.

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Şahin, Gaziliğin ulusal bir değer olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk Milleti canında aziz bildiği Vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen evlatlarımız bugünde ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat kollayan dış güçlerin desteklediği hain terör örgütlerine karşı mücadelelerini sürdürmektedir ve hep sürdürecektir" şeklinde konuştu.

ATALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ EMANETİ HAİNLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ
Şahin’in ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise yaptığı konuşmada "Bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel topraklar, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde miras kalmıştır. Bunun bilincindeki milletimiz de yurdunu canından aziz bilen şehit ve gazilerimize sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlıdır. Yıllar boyu içerde ve dışarda birçok hainle mücadele eden ülkemiz son olarak 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin karşısında kahramanca durarak,  atalarından aldığı emaneti ve bu vatanı, hainlere teslim etmeyeceğini iman dolu göğüsleriyle ortaya koyarak şehit ve gazi olan Demokrasi kahramanlarını saygıyla selamlıyorum.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, Burada bulunan siz değerli gazilerimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu. 



Son Güncelleme: 21.09.2016 22:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37