banner55

Dilovası'nda kantinler denetlendi

157 işyeri denetlendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:50
Dilovası'nda kantinler denetlendi
Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi. Yapılan denetimlerde eksiklikleri görülen kantin işleticilerine cezalar verilerek eksikliklerin giderilmesi için kantinlere süre verildi.

Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, ilçe genelindeki 11 okula ait kantinleri denetledi.  

Yapılan açıklamada şöyle denildi, “Denetlemelerde öncelikle öğrencilerin satın aldığı gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ve tezgah koşulları açısından kontrolleri yapılmaktadır. Kantinlerde gazlı içecek satışı yasaklandığından bunların denetimi yapılmaktadır.

Daha sonra da işyeri açma, kantin ruhsatı ve çalışanların sağlık karneleri denetlenmektedir. İlçemizdeki 11 tane okul kantinleri denetime tabi olmuştur. İşletmecilere kantin isletme belgesi, 2017 2018 öğretim yılı için ustalık belgeleri şartnamesi olması için süre verilmiş, gıda ve genel temizlik denetimleri yapılmıştır.

120 adet tarihi geçmiş gıdalar toplanmış, imhası yapılmıştır. Zabıta ekiplerince  ayrıca 76 adet market ve bakkal, 7 adet kasap, 20 adet pastane ve pide- börek salonu, 11 adet okul kantini, 33 adet lokanta ve restaurant, 9 adet yemek sitesi, 1 adet simit fırını, toplamda 157 işyeri denetime tabi olmuştur. 

Zabıta ihtisas ekibi olarak halkımızın sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilmeleri için Ramazan ayı ve sonrası denetimler devam edecektir”  denildi. 



Son Güncelleme: 23.05.2016 18:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37