Doğal Yaşam Parkı'na 10 ceylan getirildi

Doğal Yaşam Parkı'na 10 ceylan getirildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2017 Cuma 21:08
 Doğal Yaşam Parkı'na 10 ceylan getirildi

 
KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin, Kartepe Uzuntarla'da oluşturduğu Doğal Yaşam Parkı'na, Şanlıurfa'dan 10 ceylan getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Kartepe Uzuntarla'da yaptığı Doğal Yaşam Parkı'nın hayvan sayısını arttırıyor. Kurulum çalışmaları devam eden parkın içindeki yaşam alanları oluşturularak hayvanlar yerleştiriliyor. 

Son olarak Şanlıurfa'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne ait Kızılkuyu üretim çiftliğinde yetiştirilen ceylanlardan 2 adet erkek 8 adet dişi olmak üzere 10 ceylan Doğal Yaşam Parkı'na getirildi. 21 gün karantina altında tutulacak olan ceylanlar daha sonra kendileri için ayrılan yaşam alanına aktarılacak.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Kartepe Uzuntarla Mahallesi'nde yer alan Doğal Yaşam Parkı 189 hektar büyüklüğe sahip. Parkın daha sonra 400 hektara kadar büyütülmesi planlanıyor. Dünyanın en büyük ilk üç parkı arasında yer alan Doğal Yaşam Parkı Avrupa'nın ise en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. 

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı'nın yapımı devam ederken, hayvanlar için belirlenen alanlarda kendi türleriyle bir arada, stresten uzak ve güvenle çoğalıp yaşayabilecekleri ortamlar planlanıyor. Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan çiftlik hayvanları çocuklar için planlanan Çocuk Hayvanat Bahçesi'nde yer alacak. Şu an 16 yabani, 7 çiftlik hayvanı olmak üzere 21 tür hayvan varlığı bulunuyor. Toplamda 100 yabani 37 de çiftlik hayvanı parkta yaşıyor. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.10.2017 21:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37