Dolandırıcılara altın ve paraları kendi eliyle teslim etti

30 bin liralık altın ve para

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2016 Salı 19:21
Dolandırıcılara altın ve paraları kendi eliyle teslim etti
KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde 60 yaşındaki Rahime Y., kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara, kendi elleriyle yaklaşık 30 bin lira değerinde altın ve parayı verdi. 

Olay Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli işçi İsmail ve ev kadını Rahime Y. çiftini ev telefonlarından arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, operasyon yaptıklarını söyleyerek çiftin evlerinde bulunan 30 bin lira değerindeki altın ve parayı alıp kayıplara karıştı. 

Kendilerini operasyon yapan polis olarak tanıtan dolandırıcılara kendi elleriyle para ve altınları teslim ettiğini söyleyen Rahime T. "Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp evimizi 3 kez telofonla aradılar. Altın hırsızlarını takip ettiklerini ve iki kişiyi yakalamaya çalıştıklarını benim, eşimin ve çocuklarımın adlarını ve kişisel bilgilerini sıraladıktan sonra operasyon yapacaklarını söylediler. Daha sonra da eşime bankadan para çektirdiler" dedi.

Evlerinin bir anda kendilerini sivil polis olarak tanıtan insanlarla dolduğunu söyleyen Rahime Y., konuşmasına söyle devam etti: 

"Eve gelen ve adının Hakan olduğunu söyleyen bir komiserin operasyonu yönettiğini altın hırsızlığıyla ilgili evi arayacaklarını söyleyip bizi bir odaya aldılar. Bizi ikna edip paralarımızı ve altınlarımızı alıp kayıplara karıştılar. Dolandırıldığımızı daha sonra anladığımızda polise gittik ama bir sonuca ulaşamadık" dedi. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 25.10.2016 23:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37