banner55

Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davasında reddi hakim talebi

Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davasında reddi hakim talebi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Eylül 2017 Pazartesi 21:56
 Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davasında reddi hakim talebi


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Donanma Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırladığı iddianame kapsamında 53'ü tutuklu 13'ü firari toplam 92 sanıklı dava sanıkların salona getirilmesinin ardından başlandı. Yoklama alınarak başlanan davada mahkeme usulü tartışıldı.

Mahkemenin 18 ve 21 Eylül tarihleri dışında 29 Eylül'e kadar mesai saatleri içerisinde davaların devam edilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti başkanı Yusuf Sevimli, iddianameye göre sanıkların 3 ayrı gruba ayrıldığını ifade etti. Sanıklar donanmadaki hareketlilik, gemi kaçırma olayı, Cengiz Topel'deki olaylar olarak 3 ayrı aşamada savunmaların yapacaklarını belirtildi.

Duruşmaya katılan avukatlardan bazıları CMK 23/2 Maddesi gereğince soruşturma aşamasında tutuklama kararı veren hakimlerin bu duruşmalara katılamayacağını söyleyerek, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemeye verilen 1 saatlik aranın ardından mahkeme heyeti reddi hakim talebini reddetti.

Ayrıca avukatlar tarafından sanıkların mal varlıklarındaki tedbirin kaldırılması talebine yönelik kararını veren mahkeme heyeti, asker kökenli olan sanıkların taşınmazları ve ulaşım araçlarındaki tedbirlerin devamına, emekli maaşları ve banka hesaplarındaki tedbirin kaldırılmasına, mahrem abi olarak adlandırılanların mal varlıklarındaki tedbirin devamına karar verdi. Avukatların duruşmaya cep telefonu sokma talebi ise reddedildi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.09.2017 21:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37