banner55

Eğitimli nesillerle hedeflerimize varacağız

Eğitimli nesillerle hedeflerimize varacağız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Eylül 2017 Pazartesi 13:56
Eğitimli nesillerle hedeflerimize varacağız


Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, bütün öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Karabacak mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yeni eğitim ve öğretim yılının eğitim camiası başta olmak üzere bütün ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.2023 hedeflerimize ulaşacağımız gençlerimizi her yönüyle donanımlı nesiller olarak yetiştirecek öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Aynı şekilde ailelerimizden başlamak üzere, yerel yönetimler ve hükümet üzerine düşen görevleri yerine getirerek, gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız. 

Özellikle son yıllarda hükümetimizin öncülüğünde yerel yönetimlerinde katkı ve destekleriyle eğitime kazandırılan yeni eğitim yuvaları sayesinde çocuklarımız hedeflenen standartlardaki sınıflarda eğitim görmeye başladı. Fiziki altyapıda sağlanan gelişmenin yanı sıra, öğretmen açığının giderilmesi başta olmak üzere, araç gereç, teçhizat ve donanım noktasında da büyük ilerlemelerin sağlandığı ülkemizde öğrencilerimiz daha iyi şartlarda eğitim almakta ve gelecek adına ümit vermektedir.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Son yıllarda ilçemizde yeni okulların hizmete açılmasıyla birlikte bir çok okulda tekli eğitime geçilmiş, sınıf mevcutları ortalama 30 kişiye düşmüş,  bu da öğrencilerimizin son yıllarda ülke genelindeki sınavlarda büyük başarılar elde etmesinde önemli rol oynamıştır. Bizlerde yerel yönetimler olarak eğitime her alanda katkı ve destek sunduk, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Belediye olarak  yıl boyunca okullara sağladığımız araç, gereç ve malzeme temini ile okul binalarının bakım, onarım ve çevre düzenlenmesi gibi konularda eğitime destek verdik ve bundan sonraki süreçte de katkılarımız sürecektir. 

Darıca Belediyesi olarak yaklaşık  15 bin kayıtlı öğrencimizin hizmet aldığı ve dokuz ayrı noktada faaliyetlerini sürdüren Bilgi evlerimizde lisede okuyan gençlerimize de hizmet vermeye başladık. Özellikle dershanelerin kapanmasıyla birlikte oluşan boşluğu doldurma adına üniversiteye hazırlanan gençlerimize ders ve etüt desteği sağlamak suretiyle gençlerimize eğitim hayatında katkı sunuyoruz. Geçen yıl ülke genelinde yapılan sınavlarda bilgi evlerimize kayıtlı öğrencilerimiz önemli başarılar elde ederek emeklerimizin boşa olmadığını göstermiştir. Gençlerimize yönelik çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimize ve öğretmenlerimize olmak üzere velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
Son Güncelleme: 18.09.2017 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37