banner55

Engelli öğrencilerden muhteşem etkinlik

Engelli öğrencilerden muhteşem etkinlik

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ocak 2019 Pazartesi 11:02
 Engelli öğrencilerden muhteşem etkinlik
Kroman Çelik İlkokulu Müdürü Zihni Aydın ve Gebze Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Fikret Tonyalı hazırladıkları proje ile Eğitim Uygulama Okulunun öğrencilerini Kroman Çelik İlkokulu öğrencileri ile buluşturdular.

Kroman Çelik İlkokulu Salonunda, Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri bir sunum yaptılar. Yapılan sunumda öğretmen isterse, her şeyi yapabilir gerçeğini ortaya çıktı. Engelli öğrencilerin hazırladığı program beğenilirken engelli olmayan kişilerin hazırladığı programlardan daha fazla alkış ve beğeni kazandı.

ÖĞRETMEN İSTERSE…
Okuldan yapılan açıklamada; "Engelsizlerin bile zorlanabileceği bir sunumu bu engelli öğrencilere yaptırabilen öğretmenlerin istemeleri halinde yapamayacakları bir iş yoktur. Hepsinin emeğine sağlık. 15 -20 yıl önce ülkemizde bulunan engellilerin pek farkında değildik. 

Çünkü engelli bireyler aileleri tarafından saklanıyor, duyurulmak istenmiyordu. Engelli evlatları aileler kendilerine verilmiş ceza olrak görüyorlardı. Böyle bir eziklik içerisinde hayatlarını devam ettiriyorlardı. Ancak devletimiz sosyal devlet görevini daha ön plana çıkardıktan sonra engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkanlar sağlandı. 
Bunlardan biriside Gebzemize bir Eğitim Uygulama Okulu açıldı. Bu okula ne kadar ihtiyaç olduğunu anlamak için okula gelmek isteyip yer bulamayan öğrencilerin sayısına bakmak lazım. Bu okul Gebze bölgesi için çok önemli bir okul, diğer ilçelerimize de böyle okulların açılması gereklidir. Biz bu okulun öğretmen ve öğrencilerinin bir programına tanık olduk" İfadelerine yer verildi.

ZİHNİ AYDIN TEŞEKKÜR ETTİ 
Sunum sonunda Kroman Çelik İlkokulu Okul Aile Birliği engelli öğrencilere patlamış mısır ikram edildi. Okul Müdürü Zihni Aydın, başta Gebze Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Fikret Tonyalı’ya öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.  

Bu buluşmaların tekrar etmesini istedi. Ayrıca katılım sağlayan Gebze Belediyesi Kütüphane Müdürü Sayın Kemal Tetik’e teşekkürlerini iletti.

Son Güncelleme: 14.01.2019 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37