Erikli Su sendikaya üye oldular 47 işçi'yi işten çıkardı

Erikli Su sendikaya üye oldular 47 işçi'yi işten çıkardı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Mart 2017 Salı 22:24
Erikli Su sendikaya üye oldular 47 işçi'yi işten çıkardı

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Çağdaş Duyar, Erikli Su'dan çıkarılan 47 işçinin haklarını arayacaklarını söyledi.

Nestle Grubu'na bağlı Erikli Su'nun yasa ve kural tanımadığını belirten Duyar sözlerini şöyle sürdürdü:

Dünya'nın önemli ulusötesi şirketlerinden biri olan Nestle Grubu'na bağlı Erikli Su'da çalışan işçilerin sendikamız Tez-Koop-iş'te örgütlenmesi yasa ve kural tanımaz biçimde engellenmek istenmektedir.

2016 yılı içinde sendikal güvencelerden yararlanmak ve böylece daha iyi yaşama ve çalışma koşullarına ulaşmak üzere sendikamızda örgütlenen işçileri yoğun yıldırma ve baskı yöntemleriyle engellemeye çalışan işveren, örgütlenme sürecine aktif olarak katılan 47 işçiyi işten çıkartmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili çoğunluğumuzun bulunduğunu tespit etmesine rağmen, yasa tanımaz uygulamalarını sürdüren işveren, bir yandan işyerinde baskılarını sürdürürken, aynı zamanda yasal süreci kaosa dönüştürmeye yönelik kural dışı uygulamalarını yürürlüğe sokmuş ve toplu iş sözleşmesi prosedürünü geciktirmeye dönük girişimlerde bulunmuştur.

Nestle Grubu'na bağlı Erikli Su'da işverenin sebep olduğu tüm gelişmeler, Anayasa'ya, yasalara ve ülkemizin taraf olduğu örgütlenme ve sendikal hakları güvence altına alan uluslararası sözleşmelere tümüyle aykırıdır.

Sendikamız Tez-Koop-İş, Nestle'nin gerçekleştirdiği tüm anti-sendikal girişimleri şiddetle kınarken; Erikli Su'da işyerinde baskılara son vermeye, haksız biçimde işten çıkartılan tüm işçilerin yeniden işe başlatılmalarına, kargaşa yaratacak davranışlardan kaçınmaya, sendikal hak ve özgürlükleri tanımak üzere yıllar önce imzaladığı Birleşmiş Milletler Örgütü Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne uygun davranmaya çağırmaktadır.

Tez-Koop-iş Sendikası yasalardan, üyelerinin haklarından, istem ve beklentilerinden aldığı güçle, işverenin sendikasızlaştırma yöntemlerine karşı tüm demokratik araçları sonuna kadar kullanarak direnmeye ve haksızlıklara karşı mücadelede kararlıdır. 


Son Güncelleme: 28.03.2017 22:57
Anahtar Kelimeler:
İzmitHayırseverBakkal
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37