Eskihisar'da coşkulu Cumhuriyet kutlaması

Eskihisar'da coşkulu Cumhuriyet kutlaması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2017 Pazartesi 11:41
Eskihisar'da coşkulu Cumhuriyet kutlaması
S.S. Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli bir törenle Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladı. Mükemmel şekilde Kooperatif Yönetimi ile Eskihisar Muhtarlığı tarafından gerçekleşen organizasyonda bir de tekne gezisi vardı.

S.S. Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi  görkemli bir törenle Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladı. 29 Ekim, saat 14:00’de kooperatifin Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Kooperatif Başkanı Ali Sarı ve Yönetimi ile Eskihisar Muhtarı Tayfun Özcan evsahipliği yaptı.

Törene Gebze Kaymakamlığı’nı temsilen Gebze İlçe Tarım Müdürü İbrahim Irmak, Eskihisarlılar ile Gebze’den ve civardan kalabalık sayıda kişi katılım ve ilgi gösterirken, törende konuşmalar yapıldı. 

Törendeki program sunumunu Kooperatif Başkan Vekili Halil Kemal Özer yaparken açılış konuşmasını S. S. Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı yaptı. 
CUMHURİYET ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ!
Başkan Sarı yaptığı konuşmada, Milletçe duygu ve birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha fazla  daha güçlü bir şekilde  kenetlenme günü olduğuna işaret etti. 
Başkan Sarı: "Devraldığımız bu değerli miras aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlenecek. Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla,  Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" dedi.
CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR
Eskihisar Muhtarı Tayfun Özcan da yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923’de Türk Milletinin karakterine en uygun olan iradenin Cumhuriyet iradesi olduğuna işaret ederek, "İlan edilmiş Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir, Cumhuriyet kayıtsız şartsız Milletindir" dedi.
COŞKU KARAYA SIĞMADI, DENİZDE TEKNE TURU İLE DEVAM ETTİ
Konuşmaların ardından katılımcılar, TAFRALI isimli tekneye binerek Muallimköy, Osmangazi Köprüsü Darıca arasında deniz turuna çıktılar. Teknede 50. Yıl marşı ile İzmir Marşı elde bayraklarla hep birlikte söylenirken  Erol Müzik Organizasyonu da katılımcılara bir müzik şöleni sundu. Program tekne içinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulurken, tekne çıkışında  barınakta toplu anı fotoğrafı ile son buldu.   
Haber- Resim: Yılmaz Işık 


Son Güncelleme: 30.10.2017 11:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37