FETÖ yalanıyla paralarını ve altınlarını kaptırdılar

12.500 lira ve bilezikleri gitti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ağustos 2016 Cumartesi 00:29
FETÖ yalanıyla paralarını ve altınlarını kaptırdılar
Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde 64 yaşındaki Ali Aydın telefon dolandırıcılarının FETÖ'nün bankalardaki hesap bilgilerini ele geçirdiği yalanına inanarak, kendi ve eşinin hesabında bulunan 12 bin 500 TL'yi çekti. Ali Aydın parayı eve getirdikten sonra, telefon dolandırıcılarının kredi çekmesi için bankaya yönlendirdiği sırada eve gelen bir kişi, 12 bin 500 TL ile korkutarak diz çöktürdüğü Zekiye Aydın'ın kolundaki bileziği, altınları ve alyansını aldı. Telefon dolandırıcısı evden çıkarken de Zekiye Aydın'dan bir bardak soğuk su içmesini istedi.

Derince İbn-i Sina Mahallesi'nde oturan emekli Ali Aydın'ı arayan telefon dolandırıcısı, kendisini savcı olarak tanıttı. Telefon dolandırıcısı, FETÖ'nün bankalardaki hesapları ele geçirdiğini belirterek, soruşturma kapsamında Ali Aydın'ın hesabındaki parasını çekmesini istedi. Ali Aydın bankaya giderek kendi hesabındaki 2 bin 500 lira, eşi Zekiye Aydın ise hesabındaki 10 bin TL'yi çekti. Eve gelen Ali Aydın'ı yeniden arayan dolandırıcılar, örgütün kendi adına kredi çektiğini belirterek bunu engellemek için bankaya gitmesini istedi.

GASPTEN SONRA BİR BARDAK SOĞUK SU İÇ DEDİ

Ali Aydın'ın bankaya gittiği sırada eve gelen bir kişi Zekiye Aydın'a diz çöktürerek 12 bin 500 lira ile üzerinde bulunan 40 gram ağırlığındaki bileziğini, 3 çeyrek altını ve alyansını aldı. Evden bulduğu siyah bir poşete paraları ve altınları içerisine dolduran dolandırıcı, Zekiye Aydın'dan yerinden kalkmamasını, kendisi evden çıktıktan sonra bir bardak soğuk su içmesini istedi.

Bu sırada bankada bulunan Ali Aydın dolandırıcıların kredi çekmesini istemesi üzerine dolandırıldığını anlayarak evine döndü. Ali ve Zekiye Aydın'ın şikayeti üzerine polis araştırma başlattı.

Ali Aydın telefondaki kişinin kendisini savcı olarak tanıttığını belirterek, "Şahıs kendisini savcı Zeki Öztürk olduğunu söyledi. 15 Temmuz'da büyük bir darbe girişimi yaşandığını söyleyerek, banka hesapları bilgilerinin FETÖ tarafından ele geçirildiğini belirtti. Bir an önce bankaya gidip hesabımdaki paramı çekmemi söyledi. 3 saat sonra büyük bir operasyon olacağını, birçok polis ve memurun da alınacağını, hatta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da gözaltına alındığını söyledi. En yakın banka şubesine gittim ve hesaptaki 2 bin 500 liramı çektim.

Bu arada eşimin de hesabında 10 bin lira vardı, onu da çektik. Benden yine bankaya gitmemi istediler. Bankaya 150 metre kala arabamı park ettim ve bana şu anda yeni bilgi aldıklarını örgütün adıma 25 bin lira kredi çektiğini, bunu engellemek için vezneye gidip kredi çekmek istediğimi söyleyerek, formu doldurup imzalamamı istediler. Bunu kabul etmeyince kızdılar ama sonra da 'tamam eve dönebilirsin' dediler. Bu sırada dolandırıldığımı anladım. Hemen eşimi aramak istedim ama telefon meşguldü, eve koştum fakat geç kalmıştım. Paraları alıp kaçmışlardı" dedi.

Yaşadıklarını korkuyla anlatan Zekiye Aydın ise, "25 yaşlarındaki şahıs paraları aldıktan sonra beni yatak odası girişinde yere diz çöktürdü. Bu sırada da siyah poşet aradı ve paraları içine koydu. Kolumda 40 gram ağırlığında bilezik vardı onu, 3 adet çeyrek altını ve alyansımı aldı. Bana diz çöküp kalkmamamı ve gittikten sonra da bir bardak soğuk su içmemi söyledi" diye konuştu. 



Son Güncelleme: 13.08.2016 10:07
Anahtar Kelimeler:
Nef
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37