Gazetecilere evleri 17 Eylül'de teslim edilecek

Gazetecilere evleri 17 Eylül'de teslim edilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Eylül 2018 Salı 15:35
Gazetecilere evleri 17 Eylül'de teslim edilecek


Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin (KOGACE) girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Derince Çınarlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 16 Ocak Basın Konutları'nın sözleşme ve teslim tarihleri belli oldu. 138 konutluk Basın Sitesi’nde hak sahibi cemiyet üyeleri, 17-24 Eylül tarihleri arasında anlaşmalı bankada sözleşmelerini imzalayıp konutlarını teslim alacaklar.

2 YILDA TAMAMLANDI

1 Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan 16 Ocak Basın Sitesi’nde nihayet sona gelindi. 8 blok 138 daireden oluşan sitede 87 metrekarelik 2+1 ve 109 metrekarelik 3+1 konutların yapımı ve çevre düzenlemeleri tamamlandı. 28 Mart 2018 tarihinde TOKİ yetkilileri ve noter huzurunda yapılan kura çekiminin ardından teslim süreci de 17 Eylül’de başlıyor. Hak sahipleri 17-24 Eylül tarihleri arasında TOKİ’nin belirleyeceği banka şubesinde peşinatlarını yatırdıktan sonra sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alacaklar.

BAŞKAN GÜROL: BAŞARDIK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Başkan Vekili Levent Altun ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Akçaalan bugün TOKİ’nin İstanbul’daki merkezinde TOKİ Konut Kredileri Dairesi Başkanı Ahmet Öztürk ve Talep ve Satış Organizasyonları Şube Müdürü Oğuzhan Öztürk ile görüşme sağladılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Gürol, “Basın Sitemizde artık teslim aşamasına geldik. Hayalimiz gerçek oldu. Özellikle son günlerde bu projemizin bir an önce sonuçlanması için Ankara ve İstanbul’da yoğun çalışmalar gerçekleştirdik ve bugün sonucu aldık. Son günlerde cemiyetimiz ile ilgili yıpratıcı, gerçeği yansıtmayan ve kaos algısı yaratmaya çalışanlara en güzel cevabın bu gelişme olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Gürol, "5 ay öncesinde tamamlanmış olmasına rağmen bürokratik işlemlere takılan bu gecikmeyi bana ve yönetimime mal etmeye çalıştılar. Bilinmesini isterim ki, bizim için prestij projesi olan konut projemizi hiçbir zaman gündemimizden düşürmedik. Bizleri proje üretememekle eleştirenler, üyelerimizin konut projesindeki beklentilerinin önemini anlayamadılar. 17 Eylül’den itibaren üyelerimiz konutlarını teslim alacaklar. Bu sürecin sağlıklı yürümesi için üyelerimize anlık duyurular yapacağız" dedi.

Gürol şöyle devam etti:

İlk araziyi aldığımızda bu projenin biteceğine inanmadılar. İkinci seçim döneminde bu projeyi bazıları seçim vaadi olarak algıladı. Oysa proje tamamlandığında üçüncü dönem de aday olmayacağımı dile getirmiştim. Şimdi bu projenin tamamlanmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Zor koşullarda çalışan üyelerimiz, en iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Biz de bu yüzden şahsımıza yönelik zaman zaman yapılan karalama ve yıpratıcı iftiraları  görmezden geldik ve ses çıkarmadık. Çünkü bütün enerjimizi son 5 aydır konut projesine verdik. Bizim derdimiz mevki-makam değil, üyelerimizin gönlünde yer alabilmek.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Öncelikle Başbakan Eski Yardımcımız Fikri Işık’a, milletvekillerimize, Valilerimiz Hüseyin Aksoy ve Hasan Basri Güzeloğlu, Okay Memiş’e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, TOKİ Başkanı Ergün Turan’a, İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Tolga Ok’a, Kocaeli Emlakçılar Odası başkanı başkanı Alpay Hacıoğlu’na, Kentsel tasarımcı Talha Kös’e, bize güvenen üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 


Son Güncelleme: 04.09.2018 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37